Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky
Kuře pečené naplocho je způsob, jakým lze z drůbežího masa udělat výborný a efektně servírovaný pokrm. Maso je křehké a stejnoměrně propečené, přílohové brambory a zelenina navíc nasáknou voňavým výpekem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 749 kJ / 657 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,49 g |
| Tuky | 2,47 g |
| Vláknina | 48,48 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 72 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 129,42 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g5X6
Moje poznámka
Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g5X6
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 14 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 1 hodinou
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 11 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 11 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 13 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 13 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 13 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 14 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 14 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 14 hodinami
Tématické fráze:
kuře na bramborách s cibulí,
pečené kuře recept,
kuře na bramborách,
kuře,
pecene kure,
kuře s brambory,
pečené kuře recepty,
kure s jablky,
kuře recepty,
pečené kuře s brambory,
kure pecene,
pečené kuře na bramborách a cibuli,
kuře na bramborech,
kuře a brambory,
kuře se zelím pečené dohromady,
kuře s bramborem,
recepty kuře,
brambory s jablky,
brambory recepty,
pečené kuře s bramborem
Suroviny:
kuře,
cibule,
cibule červená,
brambory,
jablko,
česnek,
bobkový list,
máslo,
koření na pečené kuře,
sůl
Komentáře (100)
http://www.vseovareni.cz/tipy-a-techniky/skola-var...
každopádně to vypadá retrožravě
Ale bodík dávám
takže díky, donutilo mě to zaregistrovat a už tu šmejdím a ukládám a ukládám....
Macko, děkuji za komentář, potěšilo mě, že jste si v neděli pochutnali...
Jsem ráda, že chutnalo...ale kde je fotka? - mám ty tvoje ráda
P.S. taky už doma brblají ať neexperimentuju a vařím normální jídla
Pokud jsi nezměnila plány, tak doufám, že se oběd povede a přeju dobrou chuť.
A děkuju za přidání pěkné fotky...vypátrala jsem jí ...
A navíc jsem poprvé použila svůj nový litinový pekáč
A teď mi řekněte, která kuchyně je lepší? No fracouzská, samozřejmě, ale proč tak blbé jméno?
Jsem ráda, že chutnalo
A navíc mám opravdu dobrý - téměř profesionální foťák - jak tu někde padlo - zděděný po synovi fotografovi (prozatím studujícímu), který má teď už asi desetkrát lepší přístroj...
Eli, nevím, čím přesně se živíš, ale neminula ses třeba povoláním, myslím, jestli v tobě nedřímá skryté nadání třeba nějaké FOOD stylistky
Eli, super receptík i fotky
Tak to u nás v archivu objednáváme pizzu apod., protože šíleně leje (nejraději bych to řekla slovy klasika z českého filmu
V tomto "plochém" provedení dělám kuře na venkovní gril-buď přímo na rošt,nebo po zpevnění na otočný gril.Kuře zůstává krásně šťavnaté a jeho příprava je mnohem rychlejší
Do pekáče do kterého kape šťáva z kuřete dát alobal a do něj syrové brambory nastrouhané na lupínky, na štrůdlovém struhadle. Dobrá šťáva z kuřete kape do brambor a nepřijde tedy nazmar.
Když je kuře upečené, přebytečný tuk vysušíme papírovou utěrkou, z alobalu vyklopíme na servírovací mísu. A je to strašlivě dobrý.
Díky za skvělý recept.
Peče se to současně, stejnou dobu - výsledek po asi hodině a čtvrt vidíš na fotkách. Jablka jsou hodně měkká, ostatní akorát a kuře - přestože z něj po celou dobu vytéká šťáva - překvapivě měkkoučké.
Taky peču kuře i jiné maso se vším ostatním dohromady. Chutě a vůně se krásně prolnou a navíc - není z toho potom tolik nádobí...
+bodík