Nejrychlejší a nejchutnější velikonoční bochánek
Všichni jistě znáte tradiční velikonoční mazanec z vláčného kynutého těsta. Pokud ale nemáte čas nebo se práce s droždím vyhýbáte, vyzkoušejte recept na tento tvarohový bochánek bez kynutí. Chybět nesmí bohatá mandlová posypka.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 574 kJ / 5 396 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,14 g |
Tuky | 216,31 g |
Vláknina | 34,00 g |
Cholesterol | 1,20 g |
Sodík | 628 mg |
Sůl | 2,35 g |
Sacharidy | 689,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C.
Krok 2: Rozinky a mandle zalijeme vařící vodou. Rozinky po chvíli scedíme a mandle po vychladnutí vody oloupeme a nahrubo nasekáme.
Krok 3: Do mísy nasypeme moučkový a vanilkový cukr, přidáme dvě vejce a vyšleháme do bílé pěny. Postupně přidáváme mandlovou tresť, změklé máslo, tvaroh a rum.
Krok 4: Přidáme nabobtnalé rozinky a polovinu nasekaných mandlí.
Krok 5: Mouku smícháme s práškem do pečiva a přesejeme přes síto do mísy ke tvarohovému těstu. Vařečkou vypracujeme těsto a vytvarujeme do tvaru bochánku.
Krok 6: Horní střed bochánku nastřihneme do tvaru kříže, celý povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme zbylými nasekanými mandlemi.
Krok 7: Přeneseme na plech a vložíme do trouby. Pečeme asi 10 minut na 200 °C.
Krok 8: Poté snížíme teplotu na 160 °C a dopečeme dozlatova (mezi 35-45 minutami, propečení otestujeme špejlí).
Krok 9: Po vychladnutí bochánek vydatně posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 21. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejrychlejší a nejchutnější velikonoční bochánek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nYp4
Moje poznámka
Nejrychlejší a nejchutnější velikonoční bochánek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nYp4
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 5 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 12 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 13 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno před 21 hodinami
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno 10. 5. 2025 18:39
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno 10. 5. 2025 17:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pudinkovo-tvarohové polštářky
poirotka před 45 minutami
Boloňská omáčka
poirotka před 46 minutami
Zeleninová polévka vařená opačně
poirotka před 47 minutami
Rychlá meruňková buchta
petra.tumova před 52 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Knota před 1 hodinou
Řecké brambory s řapíkatým celerem
Alicia8 před 1 hodinou
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
Marceval před 5 hodinami
Jogurtová bábovka II
káťa před 5 hodinami
Čokoládový dort s červenou řepou
stefi.f47 před 5 hodinami
Tématické fráze:
recept na velikonoćní bochánek,
bochánek,
kynutý velikonoční bochánek recept,
bochánek recept,
velikonoční bochanky,
bochánek z tvarohového těsta,
velikonoční bochánek tvarohový recepty,
bochánek s tvarohem,
recept na bochánek,
nejlepší bochánek,
bochanky velikonocni,
velikonoçní bochánek kynutý,
recept na velikonočního bochánky,
výborný bochánek,
tvarohovy bochanek,
velikonoční bochánky recept,
bochánek z tvarohu,
recept bochánek,
bochánek jako od babičky velikonoční,
nejlepší recept na bochánek
Suroviny:
mouka hladká,
tvaroh měkký,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
cukr vanilkový,
mandlové aroma,
rum,
mléko,
rozinky,
mandle,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový
Komentáře (62)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jsem ráda, že přinesl radost dalším.
Chybička,uklepla jsem se
Eli: tak už peču. Těsto strašně rychlý, nejdřív jsem si říkala, jak z týhle hmoty můžu udělat nějaký tvar - bochánek. Ale než jsem dodělala mouku, tak to pomalu šlo do podoby těsta. A opravdu supr. Jsem zvědavá na ráno, jakou bude mít chuť, ale myslím, že bude výborný. Ráno dodám foto a písnu, jak chutnal. Určitě pak budu píct častěji. Je to rychlejší, než čekat na kynutí. Díky
pro ostatní - suroviny jsem dala přesně podle receptu a nebyl sebemenší problém, těsto se krásně zpracovalo, nelepilo, drželo tvar.