Kološvarské zelí
Nikdy jste o tomto zelí neslyšeli, i přes to, že jste milovníci zelných pokrmů? Tak to je nejvyšší čas tuto maďarskou specialitu vyzkoušet. Zapečená směs kyselého zelí s masem, rýží i pikantní klobáskou ve smetaně tvoří výborné a syté jídlo.
Suroviny pro 4 porce
pekáček nebo zapékací mísa o velikosti zhruba 25 × 18 cm
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 930 kJ / 2 134 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,72 g |
| Tuky | 143,02 g |
| Vláknina | 9,66 g |
| Cholesterol | 446 mg |
| Sodík | 3,66 g |
| Sůl | 8,73 g |
| Sacharidy | 104,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Maso očistíme a nakrájíme na malé kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky, klobásu na kolečka.
Krok 2: Troubu včas předehřejeme na 200 °C.
Krok 3: Nejdříve připravíme perkelt. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, prolisovaný česnek a kousky masa. Přidáme rajčatový protlak, sůl a pepř. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Krok 4: Uvaříme rýži dle návodu.
Krok 5: Naložené zelí podusíme se slaninou do poloměkka, přidáme předvařenou rýži, hotový perkelt, zakysanou smetanu a vše promícháme.
Krok 6: Polovinou směsi naplníme zapékací misku, poklademe kolečky paprikové klobásy a přikryjeme druhou polovinou směsi.
Krok 7: Pečeme přikryté asi 40 minut v troubě na 200 °C.
Zveřejněno 7. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kološvarské zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QNoM
Moje poznámka
Kološvarské zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QNoM
Nejnovější recepty
Medové dortíčky
Přidáno před 3 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 5 hodinami
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Listové košíčky se sýrem brie, brusinkami a ořechy
Přidáno před 12 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Telecí líčka v ovocné marinádě
david.pacanda před 6 minutami
Šťavnaté zapečené kotlety
Gygy2 před 1 hodinou
Mleté maso na způsob kebabu
l.sejkora před 1 hodinou
Makové koláčky s povidly - cukroví
Evellinka před 2 hodinami
Výborné šlehačkové cukroví
Moni1703 před 2 hodinami
Sekaná "svíčková"
iveta.kroul před 3 hodinami
Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
Sahula před 4 hodinami
Bílá krémová česnečka
Sahula před 4 hodinami
Dušené hlávkové zelí
Jenn17 před 5 hodinami
Tématické fráze:
kološvářské zelí,
kološvárské zelí s rýží,
kološvárské zelí recept,
recept na kološvárské zelí,
koložvárské zelí,
kološvárské zelí recepty,
recept kološvarské zelí,
recepty kološvárské zelí,
nové zelí recept,
naložené zelí,
kolšvárské zelí,
kološvár,
zelí,
nové zeli,
recepty ze zelí,
zelí recept,
kolozvarske zeli recept,
kološvarské,
nové zelí recepty,
kološvárské zelí - recept
Suroviny:
plecko vepřové,
sádlo,
cibule,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
slanina anglická,
zelí kysané,
rýže,
smetana zakysaná,
sůl,
klobása papriková
Komentáře (14)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Krásně a přímo pravé a originální, jak pravé kološvárské zelí má být.
Uvařit perkelt, žádné vepřové nebo guláš z konservy. Já vím co jsou to zkratky a sám je dělám, ale to co vznikne kološvár je jen podle jména.