Fazolky ze školky
Holky ze školky většinou nemají rády zelené fazolky. Ale paní učitelky je zbožňují, a tak není divu, že si recept vyprosily u paní kuchařky. Smetanová omáčka s kapkou octa se nejčastěji servíruje s vajíčky a vařenými bramborami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 353 kJ / 1 996 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,10 g |
Tuky | 125,94 g |
Vláknina | 21,95 g |
Cholesterol | 1,35 g |
Sodík | 4,17 g |
Sůl | 10,24 g |
Sacharidy | 117,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo zpěníme, zasypeme moukou a umícháme žlutou jíšku.
Krok 2: Přilijeme mléko a za stálého šlehání uvedeme k varu. Přidáme kopr, Vegetu, osolíme a snížíme teplotu. Za občasného zamíchání vaříme asi 20-25 minut.
Krok 3: Pak přidáme cukr, ocet, smetanu a fazolky bez nálevu. Necháme už jen prohřát.
Omáčka má být hlaďounká a jemné, navinulé chuti. Krok 4: Podáváme s vařenými brambory a vejci.
Omáčka má být hlaďounká a jemné, navinulé chuti. Krok 4: Podáváme s vařenými brambory a vejci.
Zveřejněno 28. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolky ze školky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XY6v
Moje poznámka
Fazolky ze školky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XY6v
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 5 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 12 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 13 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno před 21 hodinami
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno 10. 5. 2025 18:39
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno 10. 5. 2025 17:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makovec s povidly a pomerančem
Ilias před 1 minutou
Pudinkovo-tvarohové polštářky
poirotka před 49 minutami
Boloňská omáčka
poirotka před 50 minutami
Zeleninová polévka vařená opačně
poirotka před 51 minutami
Rychlá meruňková buchta
petra.tumova před 57 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Knota před 1 hodinou
Řecké brambory s řapíkatým celerem
Alicia8 před 1 hodinou
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
Marceval před 5 hodinami
Jogurtová bábovka II
káťa před 5 hodinami
Tématické fráze:
fazolová omáčka s vejci,
fazolková omáčka s vejci,
recepty ze školky,
omáčka ze zelených fazolek,
sterilovane zelene fazolky,
zelené fazolky sterilované,
zelené fazolky omáčka,
fazolky na smetane pro deti,
fazolky recept,
sterilované fazolky na smetaně,
zelené fazolky na smetaně s vejci,
recepty do školky,
recepty pro školky,
sterilované fazolky,
zelené fazolky,
omačka se zelenych fazolek,
zelené fazolky jako příloha,
fazole recept pro děti,
zelené fazolky pro děti,
fazolky pro děti
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
mléko,
smetana ke šlehání,
fazolky zelené,
kopr sterilovaný,
cukr krupice,
ocet,
vegeta,
sůl,
vejce,
brambory
Komentáře (36)
Posílám 5 hvězdiček
,jak rikala " becickovym salamem" ???!- Mirek.
www.tulaci.tulaciklatovy.cz
Teď jsem si dočetla komentáře pod tím mým pošírovaným pangasem, co jsi vytáhla...skoro by z toho člověku mohlo být smutno, kdyby nevěděl, že "lidi jsou různé" a "přece jsme snad stále v Čechách", no né...
Maris, já se ti podívám po té vegetě, někde to budu mít napsané. Ale moc ji nevyrábím, raději kupuji ty nové verze, co už nemají glutamáty.
My si to vaříme hlavně se ségrou, když se sejdeme - třeba i odpoledne. Naše dcery na nás koukají s nedůvěrou, ale neochutnají - jejich škoda...
Ségra říká, že tu "školkovou" chuť trefuju přesně, tak jsem se rozhodla,že se podělím i tady. Čokoládko, to finální dochucení je právě velmi důležité, to máš pravdu. Raději všeho méně a postupně přidávat - pořád uvažovat jako kuchařka ve školce, potom se povede ta jemná chuť...
Moc se mi líbí, že je zde alespoň přibližně popsáno kolik cukru a octa, právě to finální dochucení nějak nevychytávám.