Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 969 kJ / 1 666 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 128,68 g |
| Tuky | 127,56 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,06 g |
| Sodík | 614 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 0,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oháňku opláchneme, vložíme do hrce s mírně osolenou studenou vodou a dáme vařit.
Krok 2: Jakmile začne voda vařit, sebereme šum, stáhneme plamen na minimum a necháme cca 4 hodiny perlit.
Krok 3: Pak přidáme celer, mrkev, svazek zeleného (libeček s petrželkou), necháme půl hodiny probublávat.
Krok 4: Odstraníme svazek zeleného, podle potřeby přisolíme a můžeme servírovat. Polévka má sílu a je krásně průzračná.
Krok 5: Mouku dáme na vál, uprostřed uděláme důlek, do něj rozklepneme vajíčko a přidáme olej.
Krok 6: Zpracujeme hladké těsto a necháme odpočinout 15 minut pod nahřátým kastrůlkem (používám babiččin železňák).
Krok 7: Z těsta vyválíme tvar podobající se obdélníku o tloušťce 1 mm, rozpůlíme, na polovinu klademe lístečky bazalky, libečku, petrželky.
Krok 8: Druhou polovinou těsta přiklopíme a opět vyválíme na tloušťku 1 mm a na tvaru už nezáleží. Tvořítky vykrajujeme různé tvary, můžeme použít i radýlko.
Krok 9: Vložíme do vařící osolené vody a vaříme cca 10 minut (podle tloušťky), aby byly "al dente".
Zveřejněno 18. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka z hovězí oháňky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3l3r
Moje poznámka
Polévka z hovězí oháňky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3l3r
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 3 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 2 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 3 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 4 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 5 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 8 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 8 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 8 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 9 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 9 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 9 hodinami
Tématické fráze:
polévka z oháňky,
ohánka,
hovězí polévka,
vývar z hovězí oháňky,
vývar z oháňky,
hovezi polevka recept,
polévka hovězí,
polevka s ohanky,
hovězí vývar z ohánky,
co je ohanka,
pečená hovězí oháňka,
ohanka recept,
oháňková polévka,
co je to oháňka,
polévka z vepřové oháňky,
polévka,
oháňka polévka,
hovězí na polévku,
oháňky,
recepty ohanka
Suroviny:
oháňka hovězí,
voda,
mrkev,
celer,
libeček,
petrželka zelená,
sůl,
mouka hrubá,
vejce,
olej,
petrželka
Komentáře (29)
Mam takovou prosbicku potreboval bych sehnat neaky dobry recept na Rokforovou omacku.?jestli ste tu nekdo kdo ho mate tak sup sem s nim...Budu za nej moc rad...predem dekuji...S pozdravem Antonio Vrbno p.P.
A ešte, ako by to povedala Kelišová, jdu b...........velebnosti. teda z tej ženskej.
http://www.femina.cz/index.php?sub=clanek&id=8691
Musím sa nahlas verejne vyjadriť, že mňa tento Jenda svojimi výtvormi vážne fascinuje! Netušila som, že po svete behajú takíto schopní chlapi...
(bodík)