Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Pod názvem "koziňon" se skrývá jemně perlivé víno z květů černého bezu. Je jen na vás, jak silné ho chcete a od toho se odvíjí doba odležení. Jedná se o velmi příjemné a chutné pití, které se hodí k posezení u grilu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 34 003 kJ / 8 127 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,52 g |
Tuky | 1,44 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 64 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 021,96 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QA60
Moje poznámka
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QA60
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 9 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 15 hodinami
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno před 16 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 16 hodinami
Jelení svíčková s omáčkou z lišek
Přidáno před 18 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chuťovky z listového těsta
marekdd před 47 minutami
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 6 hodinami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 10 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 10 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 10 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 13 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 14 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 15 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 15 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 15 hodinami
Tématické fráze:
víno z květů černého bezu,
burčák z černého bezu,
víno z květu bezu,
bezove vino,
burcak z bezu,
bezový burčák,
bezinkové víno z květů,
vino z bezovych kvetu,
bezové víno z květů,
jak se dělá burčák,
pálenka z květů bezu,
víno z černého bezu,
burčák z bezinek,
pálenka z černého bezu,
burčák z bezového květu,
burčák recept,
burčák z květů černého bezu,
víno z bezového květu,
jak udelat burcak,
bezinkový burčák
Suroviny:
květy černého bezu,
cukr,
citron,
kvasinky vinné,
voda
Komentáře (30)
Nevíte někdo, čim by se dalo dostat to žlutý barvivo z bezinkovejch květů z lina?
Kvasnou zátku jsem vyrobil dle tohoto článku:
http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/10/vomankovy-vino...
Hotový burčák je chuťově výborný a rychle leze do hlavy. :) Děkuji za inspiraci.
Opraveno! Kurnik, tolik bodů... to máte všichni chuť na burčák??
Václave, mrzí mě, že jsem si nevšimnul. V poslední době mám dost málo času, chodím nahlížet míň. Škoda. Název Kosmatice jsem už slyšel... Ale třeba nikdy jsem ty květy nejedl jako smažené.. Znám jenom sirup a burčák. A ten burčák je mi bližší...
Matce to jednou stříkalo přes vinnou kvasnou zátku na zeď za skříň.. A to po celou dobu její víkendové nepřítomnosti.. Následovalo stěhování nábytku, malování, drhnutí koberce, i vyloupání části parket...
Jo ještě ale bych ty květy v současnosti rychle ale jemně propláchla, přece jen ta čistota není už, co bývala a taky k vůli těm mšicím... jinak