Kapr na medu
Medová marináda se hojně využívá k nakládání různých druhů mas. Nemusíte se bát ji použít i na kapra. Med dodá masu zajímavou a jemnou chuť a maso je krásně měkké a šťavnaté. Nejvhodnější přílohou jsou různě upravené brambory.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 929 kJ / 461 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,16 g |
Tuky | 16,61 g |
Vláknina | 3,92 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 2,96 g |
Sůl | 7,00 g |
Sacharidy | 56,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin kromě másla uděláme marinádu a porce kapříka do ní vložíme, nejlépe přes noc, ale stačí na několik hodin.
Krok 2: Na druhý den marinádu slijeme do pekáčku a dáme do trouby zahřát.
Krok 3: Mezitím porce kapra zprudka opečeme z obou stran na másle a poté kapra i máslo přendáme do pekáče s rozehřátou marinádou.
Krok 4: Pečeme na 250 °C nejlépe horkým vzduchem asi 14 minut, v polovině kapra obrátíme. Podáváme s bramborovým salátem, opečenými nebo vařenými bramborami.
Zveřejněno 14. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr na medu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M7E5
Moje poznámka
Kapr na medu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M7E5
Nejnovější recepty
Cuketový koláč se sýrem vhodný i pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Ajvar z paprik
Přidáno před 9 hodinami
Vafle z přebytkového kvásku
Přidáno před 13 hodinami
Řecký salát z okurek
Přidáno před 16 hodinami
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno před 21 hodinami
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno 20. 7. 2025 15:37:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová kýta na smetaně
jtrecepty před 4 hodinami
Bábovka s termixem
anyge před 5 hodinami
Krupicovo - tvarohové poháry s ovocem
Agness002 před 6 hodinami
Hrníčková cuketová buchta
Mery53 před 6 hodinami
Americké čokoládové cookies
Theodora před 6 hodinami
Rybíz á la brusinky
Ludmilka Sykorova před 7 hodinami
Letní nudlový salát s arašídovou omáčkou
Simona Maskova před 7 hodinami
Cuketová směs na topinky
Tom_Krupa před 8 hodinami
Broskvové řezy s pudinkem
danusepet před 8 hodinami
Uzená polévka s houbami a krupicovými nudlemi
Jan Nemec před 9 hodinami
Tématické fráze:
kapr na medu,
kapr recept,
kapr v medu,
recepty kapr,
kapr recepty,
recept kapr na medu,
kapr na medu recept,
recepty z kapra,
kapr s medem,
úpravy kapra recepty,
ryba na medu,
recept na kapra,
kapri kostky na medu,
kapří kostky,
upravujeme kapra,
úprava kapra,
lkapr na medu,
lkapr na medu,
upravy kapra,
kapr na medu recepty
Suroviny:
kapr,
máslo,
omáčka sojová,
česnek,
víno bílé,
med,
kmín celý,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (46)
S kaprem experimentuji ráda, hlavně poslední dobou, kdy mám dva zdroje - přímo z Otavy od tchána, který obnovil svou rybářskou vášeň a z farmářského trhu od majitelů sádek...
vypadá to úúúžasně,kapříka my moooc rádi..už letí do oblíbených
vyzkouším čo skvór
maris:Taková mírně pikantní, mírně nasládlá chuť okořeněná česnekem. Toho bych klidně příště dala více a rybku bych více osolila, ikdyž je tam sojovka. Já jsem rybovec, fakt mi to chutnalo, určitě by se to dalo ještě nějak přichutit nějakými bylinkami, ale popravdě, já se v nich moc nevyznám, tak je střílím od boku
Jani, jaké to bylo ? Já si nějak neumím představit rybu s medem, ale proč ne, že jo