Měkoučký celozrnný chléb
Celozrnný chléb má svá specifika. Připravený v pekárně okouzlí měkkou střídkou a vláčností. Navíc je prakticky bez práce díky využití domácí pekárny. Vyzkoušejte osvědčený recept.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 279 kJ / 1 979 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,26 g |
| Tuky | 30,16 g |
| Vláknina | 24,21 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,81 g |
| Sůl | 12,00 g |
| Sacharidy | 359,48 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Měkoučký celozrnný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98jP
Moje poznámka
Měkoučký celozrnný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98jP
Nejnovější recepty
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 11 minutami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 16 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 53 minutami
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 3 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 13 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 13 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 15 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 15 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 15 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 16 hodinami
Tématické fráze:
celozrnný chléb recept,
celozrnny chleb,
celozrný chléb recept,
recept na celozrnný chléb,
recept celozrnny chleb,
chlebové koření,
celozrný chleba,
celozrnný chléb z domácí pekárny,
celozrný chléb,
celozrnný chléb domácí pekárna,
celozrnný chleba recept,
koření do chleba,
recept na domácí celozrnny chleba z kvasnic,
celozrnný chléb bez kvasnic,
chleba z čerstvých kvasnic,
celozrnný chléb v domácí pekárně,
chlebové koření recept,
recepty na celozrnný chleba,
recept celozrny chleb,
recept na celozrný chleba
Suroviny:
voda,
olej,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka celozrnná žitná,
mouka hladká,
koření chlebové,
sůl,
cukr,
kvasnice
Komentáře (46)
Jaka je hustota testa? Pekarnu nemam, pouzivam KitchenAid a pecu na plechu. Dekuji za odpoved!
Neměla jsem tolik druhů mouky - dala jsem pouze celozrnou a žitnou tmavou chlebovou ... přidávám i fotečku ...
Ak by ti chlieb vytvoril "uši", teda ostal po upečení prepadnutý, môže to byť z viacerých dôvodov :
1. veľa vody ( z cesta pri miesení musíš mať 1 alebo 2 gule, nesmie byť roztečené)
2. Príliš veľa droždia, preto cesto prekysne, ja dávam na každý chlieb 1/3 kocky droždia, teda cca 14 g. Úplne to stačí.
3. Otvorila si pekáreň po poslednom miesení. Pekáreň možno otvoriť kedykoľvek do posledného kysnutia. Akonáhle začne cesto poslednýkrát kysnúť, pekáreň sa nesmie otvárať.
Držím prsty, časom sa naučíš, tým si prejde každý, nedaj sa odradiť