Suroviny pro 1
4
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 596 kJ / 143 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,56 g |
Tuky | 0,74 g |
Vláknina | 20,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 27 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle jsem zpěnil dvě větší cibule, přidal nahrubo pokrájené houby a za občasného promíchání chvilku restoval.
Krok 2: Pak jsem přidal nakrájenou hlávku zelí, podlil troškou vývaru z vepřových kostí, mírně přisolil a pod pokličkou dusil.
Krok 3: Očistil jsem rané brambory, dal nasporo vařit, jenom sůl a kmín.
Krok 4: Naloženou krkovici jsem protáhl hladkou moukou, ve které jsem rozmíchal všechno koření, co mi přišlo pod ruku (pepř, tymián, drcený kmín, chilli, červená paprika, houbový prášek, Adamova žebra, Zlaté kuře atd.).
Krok 5: Plátky jsem narychlo restoval na sádle, pak naskládal na pekáček (kromě jednoho, který jsem zrovna sežral) a dal do trouby dopéct. Do sádla s výpečkem a odpadanou moukou jsem nasypal část směsi, ve které jsem maso obaloval a rozmíchal do konzistence jíšky. Do této jsem pak vlil necelé deci vody a rozmíchal v hustou omáčku. Zbytek obalovací moučné směsi jsem zaprášil na pěkně vydušené zelí.
Krok 6: Zelí jsem ještě po zaprášení za stálého míchání asi pět minutek povařil.
Zveřejněno 12. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkovo zelí s houbami, ranými brambůrky a krkovičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WW8v
Moje poznámka
Kadlíkovo zelí s houbami, ranými brambůrky a krkovičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WW8v
Nejnovější recepty
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 5 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 15 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno 15. 9. 2025 08:31:48
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno 15. 9. 2025 08:16:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 1 hodinou
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 3 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 15 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 16 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 16 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 16 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 17 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 18 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 19 hodinami
Tématické fráze:
ranné zelí recepty,
zelí s krkovičkou,
houbový pekáček s krkovičkou,
zelí s houbama,
recepty zelí a houby,
zeli s houbami,
kus kus s houbama,
rané zelí dušené,
co s krkovičkou,
rane zeli recept,
recept na houbove bramburky,
cervene zeli s houby,
recept s krkovičkou,
kysele zeli z krkovickou,
priprava raneho zeli,
zelí ranné,
recepty s krkovičkou,
vydušené zelí,
rané zelí nebo ranné zelí jak se píše,
nové zelí s krkovičkou pečené v troubě
Suroviny:
zelí bílé,
cibule,
houby,
sádlo,
vývar masový,
kmín celý,
sůl,
brambory rané,
krkovice vepřová,
olej,
koření chilli,
sůl,
mouka hladká,
koření
Komentáře (13)
psal... ale nemám moc času, mám v práci pohotovost, a v poledne, jak skončím, jedu na veliký výlet. Honí mě čas...
ale až přidám fotky, recept trošku načančám!!!