Postup přípravy
Krok 1: Uvařit zvlášť rýži (může se uvařit jen se solí nebo i třeba se zel.bujonem), zelí si procedit.
Krok 2: Na pánvi orestovat na cibuli ml.maso, přidat klobásu.
Krok 3: Okořenit dle chuti (sůl, pepř, koření na ml. maso... ml. sl. papriku....), podlít trošičkou vody a lehce podusit.
Krok 4: Do zapékací mísy dát vrstvu zelí, na to vrstvu rýže, na to všechno maso, na to zase vrstvu rýže a nakonec vrstvu zelí.
Krok 5: Zalít to smetanou a lehce přimáčknout.
Krok 6: Dát zapéct na 20-30min. zakryté a pak ještě 15-20min. odkryté, aby se odpařila trochu ta smetana a udělal se zlatavý povrch.
Čas podle toho, jak ti peče trouba, docela dost syté.
Čas podle toho, jak ti peče trouba, docela dost syté.
Zveřejněno 24. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koložvárské zelí od Moniky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJl1
Moje poznámka
Koložvárské zelí od Moniky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJl1
Nejnovější recepty
Roláda Hurikán
Přidáno před 5 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 22 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 23 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno 25. 10. 2025 10:33:07
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno 25. 10. 2025 09:27:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
jana1974 před 7 minutami
Svíčková na smetaně
Lida.Rose před 1 hodinou
Kořeněná játrová omáčka
brtna před 1 hodinou
Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
hoopoo před 3 hodinami
Pórková polévka s česnekem
ricci před 3 hodinami
Ošatkový chléb
Pajkujka před 4 hodinami
Kuře na paprice od Andy
Nikki1 před 5 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
lunav1 před 5 hodinami
Koláč s banánem a vůní kokosu
ivdu22 před 5 hodinami
Tématické fráze:
kološvárské zelí na madarsky zpusob recept,
koložvárské zelí,
zakysane zeli,
kološvár,
kolozsvárské zelí,
koložvár,
monika z kopečku,
koložvarske zeli recept,
koložvárské,
mlete maso s rýží a zelím,
mleté maso kolosvar,
recept mleté maso,sl.zelí,
zelí s rýží,
štýrské zelí,
mleté zelí ryze,
zelí mleté maso rýže recept,
ryze zeli mlete maso recepty,
domácí zakysané zelí,
koložvárské pečené zelí,
kolozsvár recept
Suroviny:
zelí sterilované,
maso mleté,
cibule,
rýže,
smetana,
klobása
Komentáře (15)
Na dno dávám propláchnuté a trochu vyždímané kysané zelí, pak na zelí kolečka nakrájené uzené klobásky, pak na klobásku udušenou a dobře ochucenou rýži (žádná rýže ze sáčku) a pak udušené vepřové maso na způsob guláše.