Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lehký ovocný řez

Lehké ovocné řezy provoněné vanilkou a s nadýchaným piškotovým korpusem stoprocentně sklidí úspěch nejen u vaší nedělní návštěvy. Příjemná ovocná chuť vám v ústech zůstane ještě dlouhou dobu po jejich konzumaci.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 158 kJ /
1 950 kcal
Bílkoviny78,24 g
Tuky61,36 g
Vláknina2,64 g
Cholesterol 2,07 g
Sodík 797 mg
Sůl1,68 g
Sacharidy269,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme dva plechy, které vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a postupně zašleháme žloutky. Poté přepneme šlehač na nižší obrátky a zašleháme mouku. Krok 3: Do dvou plechů rozetřeme vyšlehané těsto, aby nám vyšly dva pláty. Krok 4: Plechy vložíme do trouby a pečeme zhruba 10 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do piškotu a po vytažení musí vyjít suchá. Krok 5: Tvarohový krém připravíme smícháním tvarohu, zakysané smetany a vanilkového cukru. Krok 6: Pláty necháme vychladnout. Poté potřeme první plát marmeládou a tvarohovým krémem. Krok 7: Přiklopíme druhým piškotovým plátem a opět potřeme marmeládou a posypeme strouhanou čokoládou. Krok 8: Ořežeme okraje, které dáme podélně jako mantinely, aby nám netekla želatina. Krok 9: Nahoru naskládáme jahody a mandarinky, případně jiné ovoce a zalijeme želatinou, kterou připravíme podle návodu.

TIP: Nejlepší recepty na jahodové řezy

Zveřejněno 19. 6. 2011

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lehký ovocný řez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0AAv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lehký ovocný řez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0AAv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Nádhera:-!:-p:-)

Krása;-):-p:-:yes:K

Výborné a žravé řezy. Dělala jsem celkem z 8 vajec na trošku menší plech. Pro někoho možná méně sladké, ale mě moc chutnaly. Hezky osvěžující!:yes:

taky mám moc ráda takovéto ovocné kostky:-p:-p,ale mne by stačily tak 2 kousky;-)jinak super receptík +1:yes:

:-pupečeno!!!!nejen že je velmi ale veeelmi dobrýýý,ale také jednoduchý.:-K:yes:

MrazovaJa:teda opravdu se ti povedl :yes:vypadá velmi, velmi chutně ;-)

Vynikající, přidávám foto :-)Bohužel jsem nemohla nikde sehnat tu červenou barvu, ale jen zelenou. na chuťi to nebylo znát ;-)
:yes:

Málokdy si dám něco sladkého:-8ale pokud mám na výběr,vždy sáhnu po ovocné dobrotě se želatinou:-*Tohle je krásná mňamka:-p+14:yes:

Pěkné jsou :yes:

krása:yes::yes:

Hani to je moje:-8:-8ukládám a vyzkouším:-)

Hanko, :-p :-p :-p . Ty mantinely z okrojků prima nápad.:yes::-)) + 9. :yes:

Tématické fráze:
ovocný řez, ovocné řezy, lehké moučníky a řezy, řezy s ovocem, lehký ovocný řez, ovocny rez recept, ovocné řezy recept, lehký řez, ovocny řezy, lehké řezy s ovocem, rez s ovocem, lehké řezy, recept na ovocné řezy, recept na ovocný řez, recepty na ovocné řezy, ovocné řezy s želatinou, recept ovocný řez, lehké řezy na léto, lehký ovocný dort, řez ovocny

Suroviny:
vejce, cukr, mouka polohrubá, marmeláda, jahody, mandarinky, želatina červená, tvaroh, smetana zakysaná, cukr vanilkový, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu