Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 636 kJ / 1 825 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 114,85 g | 
| Tuky | 128,12 g | 
| Vláknina | 10,45 g | 
| Cholesterol | 415 mg | 
| Sodík | 936 mg | 
| Sůl | 2,00 g | 
| Sacharidy | 41,23 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Na 80 g sádla opečeme na kostky nakrájené maso, pak přidáme nakrájenou cibuli, ochutíme paprikou, protlakem, osolíme opepříme a zalijeme vývarem a pivem. Dusíme.
	Krok 2: Na zbytku sádla osmažíme mouku, zalijeme troškou studené vody, důkladně promícháme a vlijeme k téměr měkkému masu.
	Krok 3: Dusíme dokud nebude maso měkké, pak teprve přidáme pokrájené okurky, mrkev a hrášek, necháme provařit, dochutíme podle chuti a odstavíme z ohně.
Podáváme s chlebem nebo kynutým knedlíkem.
Podáváme s chlebem nebo kynutým knedlíkem.
Zveřejněno 5. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Znojemská specialita z časopisu Blesk
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGmD
Moje poznámka
					
				
Znojemská specialita z časopisu Blesk
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGmD
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 22 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 23 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 27 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 57 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							speciality z vepřoveho recepty, 
						
						
							blesk recepty, 
						
						
							speciality z veproveho masa, 
						
						
							recepty blesk fazolový gulaš s klobásou, 
						
						
							recepty blesk fazolový gulaš s klobásou, 
						
						
							speciality recepty, 
						
						
							speciality z plecka, 
						
						
							speciality pečená masa recepty, 
						
						
							speciality z masa, 
						
						
							časopis blesk, 
						
						
							maminčiny recepty fazolový guláš, 
						
						
							speciality z vepřového masa recepty, 
						
						
							bleskrecepty, 
						
						
							vepřove recepty speciality, 
						
						
							blesk, 
						
						
							speciality z vepřového plecka, 
						
						
							blesk vaše recepty, 
						
						
							znojemska z veproveho, 
						
						
							maminciny recepty hovezi po znojemsku, 
						
						
							speciality z vepřového masa na pive
						
					
						Suroviny:
						
							plecko vepřové, 
						
						
							cibule, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							protlak rajčatový, 
						
						
							vývar, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							okurky sterilované, 
						
						
							hrášek sterilovaný, 
						
						
							mrkev sterilovaná, 
						
						
							pivo světlé, 
						
						
							pepř, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (17)
Krom toho vepřové je mnohem stravitelnější, ono je totiž nejpodobnější našemu vlastnímu masu
Zasloužený bod přidávám, z vepřového děláme leccos, tohle nás nenapadlo.