Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná s ovesnými vločkami

Hodnocení receptu je 4,6 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby namáčení ovesných vloček

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby namáčení ovesných vloček)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 955 kJ /
1 662 kcal
Bílkoviny133,94 g
Tuky69,83 g
Vláknina20,50 g
Cholesterol 615 mg
Sodík 3,16 g
Sůl7,71 g
Sacharidy115,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ovesné vločky smícháme s Vegetou a zalijeme 1 dl horké vody nebo mléka, promícháme. Krok 2: K mletému masu přidáme vejce, sůl (pozor na to, sůl je i ve vegetě, ať nepřesolíme), pepř, majoránku, drcený kmín, rozetřený česnek a uzenou slaninu nakrájenou na drobné kostičky. Vše smícháme dohromady, přidáme namočené vločky a znovu důkladně promícháme. Krok 3: Vytvarujeme šišku, vložíme na pekáček se sádlem nebo olejem, obložíme nahrubo nakrájenou cibulí, zalijeme 1 dl vody, na povrch sekané rozložíme tenké plátky slaniny (může být i anglická, nebo nějaký uzený bůček) a vložíme péct do středně vyhřáté trouby zhruba na 50 minut. Krok 4: V druhé polovině pečení sekanou občas přeléváme výpekem a podle potřeby doléváme vodu. Koření si můžeme použít podle svých zvyklostí a může se úplně vynechat slanina, pokud je mleté maso tučnější. Krok 5: Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše, kterou přeléváme výpekem s cibulkou a pokrm doplníme zeleninovým salátem. Sekaná chutná i studená s chlebem.

Zveřejněno 25. 1. 2009

Poznámka autorky Merylas

Zdroj: jedna z mých vystřihovánek, už nevím z kterého časopisu. Recept je ale poupravený.

Jelikož jsem si pořídila sušičku potravin, tak si Vegetu připravuji sama. Pouze ze zeleniny, koření a soli.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9qw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9qw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dělat z 1/2 dávky, vločky rozsekat, péct v remosve asi hofinu. 👍

Manelka: Tak to jsem ráda a taky děkuji. :-K

Moc děkuji, i když je recept poupravený, povedl se mi. ;-):yes::yes:

DrahusMartin: Děkuji za zprávu a přidané foto.:-K

<3 Výborně jsme si pochutnali. Ještě jsem to trošku vylepšil kořením(už ale nevím jakým).

Maruško,už jsem se delší dobu na Tvou sekanou chystala;-)Konečně se mi ji podařilo zrealizovat,tak posílám fotky:-*Bodíček šel už minule.Pochutnali jsme si a já děkuji za fajn recept:-pBudu podle Tebe dělávat častěji:yes:
Měla jsem zbytek nakrájené bůčkové rolády a kousek vepřové blány,tak jsem to všechno zužitkovala:-)

chocolate: Děkuji moc za vyzkoušení, sekanou jsi ještě chuťově krásně vylepšila a jsem moc ráda, že chutnala;-):-K

Merylásku:-K, dnes jsem dělala sekanou podle tebe.Ovesné vločky jsem povařila ve vývaru a cibulku pro chuť lehce osmažila.Přidala jsem dvě lžíce hořčice a sekaná byla výborná:yes:.Bodík letí..

Aničko, děkuji a doufám, že recept nezklame:-K

Krásný recept;-)+14:yes:Z mletého masa ráda peču,ukládám a vyzkouším i tuto moc pěknou verzi:yes:

Patricie, díky za moc hezkou fotečku a všem děkuji za bodíky:-8 Sodovko, ta slanina s cibulkou bude v masové směsce moc dobrá:-p

Tématické fráze:
sekaná z ovesných vloček, mleté maso s ovesnými vločkami, sekaná s ovesných vloček, ovesné vločky recepty, obložené mísy fotogalerie, mleté maso s vločkami, sekaná z vloček, sekaná, sekaná recept, mleté maso ovesné vločky, mlete ovesne vlocky, recepty z ovesných vloček, vločková sekaná, sekaná z mletého masa a ovesných vloček, recept na sekanou, recepty s ovesnými vločkami, mleté maso a ovesné vločky, mleté maso s ovesnýma vločkama, mleté maso s vločkama, ovesne vlocky mlete maso

Suroviny:
maso mleté mix, vločky ovesné, mléko, vegeta, sůl, pepř mletý, česnek, majoránka, kmín drcený, vejce, slanina uzená, sádlo, cibule, slanina uzená

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu