Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos v bylinkovém kabátku s bramborobylinkovou kaší a oblohou

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si zvolené bylinky nasekáme na drobné kousky a smícháme s trochou oleje. Krok 2: Kůži na straně očištěného filetu propícháme na několika místech vidličkou (nejlépe dvouzubou) nebo ostrým špičatým nožem, pokapeme citronovou šťávou z obou stran. Pořádně vetřeme směs do masa z obou stran, na straně kůže se snažíme směs dostat i do propíchaných otvorů. Necháme odležet. Krok 3: Mezitím si oškrábeme a připravíme dle našeho způsobu brambory na kaši, dáme vařit. K bramborům vhodíme hrst bylinek – já volila stejné jako u ryby a uvaříme do měkka. Krok 4: Maso poprášíme z obou stran tenkou vrstvou mouky a ihned vložíme na rozpálený tuk a z obou stran prudce orestujeme. Snížíme teplotu a dopékáme pozvolna při současném obracení a polévání výpekem dohromady cca 15 min. až je masíčko měkké, propečené. Krok 5: Uděláme si bramborovou kaši, jak jsme zvyklí – já slila vodu, bylinky tam zůstaly, v mikrovlnce nechala ohřát mléko s máslem. Vhodila jsem ještě pár čerstvých lístků bylinek a rozšťouchala do hladka s horkým mlékem a rozpuštěným máslem. Krok 6: Vypneme sporák a vše necháme dojít. Samozřejmě ještě případně dochutíme. Krok 7: Na talíři obložíme zvolenou zeleninou.

Zveřejněno 15. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oA0A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oA0A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Toto mi uteklo Špagi, moc pěkné, moc asi dobré, viď?:-K:-):yes:

:-O:-p:yes:, máme několik porcí lososíka v mrazáku, tak nezbývá než se přiučit zdejším receptíkem,většinou dělám jen na másle a fuk-fuk, bylinek tolik nedávám, protože se mě zdá se se holky-bylinkové nějak mezi sebou mlátí;-), ale tento recept vyzkouším i když ho trošinku "očešu" z bylinek:-D, chválím a posílám "puňtíka":-D

Děkuju vám moc :-K
Maiva - název jsem o slabiku zkrátila ;-):-D

Ryba a bylinky se vždy dobře snoubí,takže dávám palec nahoru;-):yes:

Teda šíleně dlouhý název;-)ale ryby děláme vždy s nějakou bylinkou:-p:-pje to dobrota:yes:

:-K, mnam, taky jsemted nalozila pstruhy,pak je dam na rcp. pekne:-K:-p:-):yes:

Spagi, už jsem taky zjistila, že bez blesku to někdy fotí lépe, ale musí být dobré světlo;-). Blesk je fajn, ale někdy fakt foto vypadá, jako dobarvené a to vůbec nemám ponětí, jak se to dělá. Recept se mi líbí, mám tady něco podobného, co jste říkali, že není losos, ale na balení to bylo tak napsáno.;-)

:yes: lososa moc nemusim ale s těma bylinkama bych si dal;-):yes:

Takový krásný obídek:yes:

:-*Losos vypadá krásně jedle:-p+8:yes:Dnes všichni"bylinkujeme"a zdravě jíme;-):-))

Lososa teď nemám,ale jak koupím,tak vyzkouším:-p+1:yes:

spagetka:Špagi, za ten dlouhej název to teda stojí aq dávám ti 3.bod:yes:

spagetka:Já jsem trubka:-8, vždyť je hezky růžový.Už to vidím a suše závidím.+2

chocolate: vynikající určitě - no a fotka - bleskem mi to nějak splynulo (bez blesku na té 3.to je ještě horší), měla jsem to otočit na tu kůži, ale je to ta větší vrchní část, kaše je okolo ;-);-)

Tématické fráze:
jak nejlépe ohřát bramborovou kaši v mikrovlnce, smažený losos, jíme zdravě losos, propečený losos foto, smažení lososa s kůží, recepty kase, bilinkovy top, ryba v bylinkovem kabátku, losos propeceny, bylinkový kabátek, ryba kůží nahoru, smazi se ryba kuzi nahoru, losos s kůží na bylinkovem masle, ryba se smaží kůží nahoru, jak smažit rybu nejprve kůži, losos v sýrové kabátku, pstruh v bylinkovém těstíčku, smažení lososa nejprve kuží nahoru, losos v červeném babica, babica bylinkový losos

Suroviny:
losos, čerstvé bylinky, mouka hladká, pepř citronový, sůl, šťáva citronová, olej citronový, tuk na smažení, zelenina, brambory, bylinky, máslo, mléko, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu