Jarní salát z bulguru
Salát neznamená pouze kus listu a zelenina. Vyzkoušejte tento bulgurový salát plný křupavých elementů od zeleného hrášku a chřestu až po pražené ořechy. Vše spojuje jemná zálivka z citronu, oleje a česneku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 384 kJ / 2 482 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,59 g |
| Tuky | 177,46 g |
| Vláknina | 24,23 g |
| Cholesterol | 538 mg |
| Sodík | 236 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 165,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladit. Mezitím nakrájíme pažitku nadrobno a nasekáme ořechy. Ty opražíme nasucho na pánvi.
Krok 2: V druhé pánvi rozpálíme lžíci oleje a na něm opražíme bulgur, cca 2-3 minuty.
Krok 3: Stroužek česneku utřeme se solí, přidáme šťávu z citronu a olej a vyšleháme zálivku.
Krok 4: Do kastrůlku dáme 2 plátky citronu, lžičku cukru, oříšek másla a trochu soli. Zalijeme horkou vodou a přivedeme k varu.
Krok 5: Chřest oloupeme v poslední třetině stonku a nakrájíme na kousky dlouhé cca 2 cm.
Krok 6: Jakmile začne voda vařit, dáme do ní hrášek a kousky chřestu a necháme asi 3-4 minuty povařit. Poté přecedíme, částí vývaru zalijeme bulgur na pánvi a necháme jej nabobtnat.
Krok 7: Vychlazená vajíčka oloupeme a nakrájíme na kostičky. V míse smícháme bulgur, zeleninu, vejce, polovinu ořechů a pažitky a asi 2/3 zálivky. Dobře promícháme a dáme vychladit.
Krok 8: Při servírování ozdobíme salát druhou polovinou ořechů a pažitky a pokapeme zbytkem zálivky. Podáváme s rozpečenou pitou.
Zveřejněno 3. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jarní salát z bulguru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwnA
Moje poznámka
Jarní salát z bulguru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwnA
Nejnovější recepty
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 2 hodinami
Srnčí plec na divokém koření dělaná pomalu v troubě
Přidáno před 5 hodinami
Roláda Hurikán
Přidáno před 9 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 18 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno 25. 10. 2025 12:26:37
Speciální bramborový sálát
Přidáno 25. 10. 2025 12:10:25
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koka sušenky
habis před 32 minutami
Škubánky s mákem
Tereziena před 1 hodinou
Žampiony - snadno a rychle
Blazenka před 1 hodinou
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
PetCah před 1 hodinou
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
Renza před 1 hodinou
Domácí kynuté knedlíky s octem
bublinka.1 před 2 hodinami
Dýňová polévka
spamejlik před 2 hodinami
Žampionová polévka
Blazenka před 2 hodinami
Domácí langoše
Sarka1234 před 2 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
mjanickam před 3 hodinami
Tématické fráze:
recepty z bulguru,
salát s bulgurem,
recept z bulguru,
bulgur recepty,
salat z burguru,
vaření bulguru,
jak se vaří bulgur,
příprava bulguru,
bulguru,
tabouleh z bulguru,
recept na salat s bulgurem,
sálát z bulgru,
bulgur příprava,
recept z burguru,
burgur salát,
recepty z burguru,
recepty s bulguru,
saláty s bulgurem,
salát z bulgurem,
recepty z bulguru-saláty
Suroviny:
bulgur,
olej,
hrášek,
chřest zelený,
pažitka,
mandle,
vejce,
česnek,
šťáva citronová,
olej olivový,
citron,
cukr,
máslo,
sůl
Komentáře (6)