Jarní salát z bulguru
Salát neznamená pouze kus listu a zelenina. Vyzkoušejte tento bulgurový salát plný křupavých elementů od zeleného hrášku a chřestu až po pražené ořechy. Vše spojuje jemná zálivka z citronu, oleje a česneku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 384 kJ / 2 482 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,59 g |
Tuky | 177,46 g |
Vláknina | 24,23 g |
Cholesterol | 538 mg |
Sodík | 236 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 165,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladit. Mezitím nakrájíme pažitku nadrobno a nasekáme ořechy. Ty opražíme nasucho na pánvi.
Krok 2: V druhé pánvi rozpálíme lžíci oleje a na něm opražíme bulgur, cca 2-3 minuty.
Krok 3: Stroužek česneku utřeme se solí, přidáme šťávu z citronu a olej a vyšleháme zálivku.
Krok 4: Do kastrůlku dáme 2 plátky citronu, lžičku cukru, oříšek másla a trochu soli. Zalijeme horkou vodou a přivedeme k varu.
Krok 5: Chřest oloupeme v poslední třetině stonku a nakrájíme na kousky dlouhé cca 2 cm.
Krok 6: Jakmile začne voda vařit, dáme do ní hrášek a kousky chřestu a necháme asi 3-4 minuty povařit. Poté přecedíme, částí vývaru zalijeme bulgur na pánvi a necháme jej nabobtnat.
Krok 7: Vychlazená vajíčka oloupeme a nakrájíme na kostičky. V míse smícháme bulgur, zeleninu, vejce, polovinu ořechů a pažitky a asi 2/3 zálivky. Dobře promícháme a dáme vychladit.
Krok 8: Při servírování ozdobíme salát druhou polovinou ořechů a pažitky a pokapeme zbytkem zálivky. Podáváme s rozpečenou pitou.
Zveřejněno 3. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jarní salát z bulguru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwnA
Moje poznámka
Jarní salát z bulguru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwnA
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 28 minutami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 14 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 32 minutami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 50 minutami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 8 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 10 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 10 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 11 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 11 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 13 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 13 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 14 hodinami
Tématické fráze:
recepty z bulguru,
salát s bulgurem,
recept z bulguru,
bulgur recepty,
salat z burguru,
vaření bulguru,
jak se vaří bulgur,
příprava bulguru,
bulguru,
tabouleh z bulguru,
recept na salat s bulgurem,
sálát z bulgru,
bulgur příprava,
recept z burguru,
burgur salát,
recepty z burguru,
recepty s bulguru,
saláty s bulgurem,
salát z bulgurem,
recepty z bulguru-saláty
Suroviny:
bulgur,
olej,
hrášek,
chřest zelený,
pažitka,
mandle,
vejce,
česnek,
šťáva citronová,
olej olivový,
citron,
cukr,
máslo,
sůl
Komentáře (6)