Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlo-lilko-zelo

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 901 kJ /
932 kcal
Bílkoviny30,28 g
Tuky8,61 g
Vláknina13,92 g
Cholesterol 24 mg
Sodík 228 mg
Sůl1,90 g
Sacharidy178,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme polentový knedlík. Do hrnce vlijeme mléko s vodou a vsypeme polentu. Ochutíme zeleninovým vývarem a vaříme dokud se směs nezačne odlepovat od stran hrnce. Přendáme do formy a necháme vychladnout. Krok 2: Lilek pokrájíme na asi 0,5 cm plátky, posolíme a necháme „vypotit“. Poté lilky osušíme a potřeme směsí oleje a rozetřeného česneku. Osmahneme na rozpálené pánvi do zlatova. Krok 3: Polentový knedlík vyklopíme z formy a pokrájíme na asi 0,5 – 1 cm plátky, které osmahneme na stejné pánvi jako lilky. Podáváme s kysaným zelím, které můžeme ale nemusíme prohřát.

Zveřejněno 3. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlo-lilko-zelo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vmB8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlo-lilko-zelo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vmB8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

indulina28: Me se suche tedy vubec nezdalo. Zeli i lilek jsou stavnate a ani polentovy knedlik neni nijak suchy. Kdyby to preci jen bylo prekazkou, muze se pouzit i osmazena cibulka...fantazii a napadum se meze nekladou ;-)

trosku suchy jidlo ne ..:-//

U nás se dává kysané zelí běžně studené, je fakt škoda ho kazit vařením. Pokud ho chci uvařit, pak volím sterilované zelí.
Polentu jsem taky nějak dlouho nedělala ;-):-p:yes:

Kysane zeli samozrejme nemusi byt. Muze byt i klasicky upravene tak, jak ho mate radi. Ja mam radsi kysane zeli studene, tak proto tato volba, ale neni to podminkou ;-)

Lucasinko,díky za receptík.:-K

AntoninZ:

Proč podivíni...?Tolerujme i jiné chuťové variace a neodsuzujme...!

Knedlík ala kukuřičná polenta jsem už jedla.I s tím zelím.Místo lilku jsem měla uzený tempeh(sojový polotovar),osmažený na troše oleje-na pánvi, chutí připomínající uzené maso.
Bylo to dobré.
Určitě bych hned neodsuzovala jinou variantu receptu,aniž by kdo okusil...
A jinak,u nás se pěstuje špičaté červené zelí,které po naložení(kysané) je tak dobré,plné vitamínů,že je ho škoda vařit.Kolikrát ho dávám jen tak zasyrova jako přílohu...;-)

Zelí bych podlila a zahustila, aby bylo v čem máčet knedlíky, jinak :yes::-K.

Mňam, polentu bych si zrovna dala, díky za nápad!

Nojo, jsou na světě podivíni, do mně nedostanete ani to studeené zelí ani polentu. Ale někomu to asi chutná.:-O

Colombo65: Já taky ne, ale určitě bude někdo rád za nápad;-)

Tak tohle bych fakt nedal a se studeným zelím už vůbec ne. Ale to je jen můj problém, všem ostatním přeji DOBROU CHUŤ;-);-);-):-K

Tématické fráze:
polentovy knedlik recept, polentový knedlík, recept polentovy knedlik, špičaté zelí recepty, varianty vepro knedlo zelo recept, lilkové knedlíky recept, polenta polotovar recepty, varit se skodou, lilek-jako polotovar, knedlo zelo s kysanym zelim, recepty -vepřo, knedlo,zelo, polentovy knedlik se zelim, knedlo lilek zeli, recept lilko,knedlo zelo, recept špičaté zelí, polentovy knedlik recepty, online knedlo zelo, zeli spicate recept

Suroviny:
mléko, voda, polenta, vývar zeleninový, lilek, česnek, olej olivový, sůl, zelí kysané

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu