Utopenci dle mé prababičky
Utopenci patří neodmyslitelně na jídelní lístek každé české hospody. Recepty se liší, každý kuchař má svůj tajný recept. Základ chuti vždy spočívá v kvalitních špekáčcích, dobře vychuceném nálevu a velkém množství cibule.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 585 kJ / 140 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 14 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 35,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špekáčky oloupeme a rozřízneme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Krok 2: Jedním plátkem cibule vyplníme špekáček, položíme do nakládací nádoby ("okurkáče"), prokládáme cibulí, vrstvíme. Poslední vrstva je vždy cibule.
Krok 3: Připravíme lák ze všech surovin. Krátce ho svaříme a necháme vystydnout.
Krok 4: Vychladlým lákem zalijeme utopence a necháme je v lednici odležet.
Zveřejněno 9. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Utopenci dle mé prababičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7ok
Moje poznámka
Utopenci dle mé prababičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7ok
Nejnovější recepty
Husičkový vývar
Přidáno před 2 hodinami
Jablečné krémové řezy
Přidáno před 3 hodinami
Bramborový guláš s paprikou
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí medailonky s pikantní směsí
Přidáno před 4 hodinami
Krém ze strouhané zeleniny
Přidáno před 5 hodinami
Pórková krémová polévka bez mouky
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerové hranolky z trouby
Voxis před 50 minutami
Valašská kyselice
marcelavelickova před 1 hodinou
Špagety s mletým masem
knsvabova před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
Zbynek Hladik před 2 hodinami
Svatomartinská husa
Zbynek Hladik před 2 hodinami
Kuře kung-pao
mysalin před 2 hodinami
Kakaový krémový řez s mascarpone
RenataMaresova před 2 hodinami
Tématické fráze:
lák na utopence,
recept na utopence s cibulí klasika,
vynikající utopence,
lak na utopence recept,
utopence naložene za 2 dny,
utopenci recept,
jak udělat lák na utopence,
vynikající utopenci,
recept na utopence,
recept na klasika utopenci,
utopenci,
recept na klasické utopence,
naložené buřty s cibulí,
jak dlouho nakládat utopence,
jak nakladat utopence,
nejlepší lák na utopence,
lák do utopenců,
nejlepší utopenci,
recepty lák na utopence,
nakládání utopence se zelím
Suroviny:
špekáček,
cibule,
voda,
ocet,
pepř celý,
koření nové koření,
cukr,
feferonka
Komentáře (73)
Týden utekl a utopenci luxus. V pondělí naložím další várku
lák-1 třetina ocet 2 třetiny voda 5kul.nk -5kul.pepř.2bob.listy.2kl soli ---Bez cukru!!!
Do sklenice---trochu zelí-špek.cibule na kolečka.a opět to samé.můžete přidat malé kolečka čili papričky.1 týden čekání a šup už je po nich
ivulinka:
Takže do receptu rozhodně patří sůl
Přidávám foto.
Jarda:
Jarda:
Kdo by chtěl můj recept tak stačí napsat na profil.lide.cz/RadimBartonek/profil/
Dotaz - pomoc:
no fakt
Dnes nakládala čalamádu,už se olizují,mě smrdí byt,protože se musí do zítra odležet a pak to vypukne,hrozně rychlá a jednoduchá..akorát nevím,jak ten recept sem dostat...To zas bude boj!!!
hold nemůžeme všichni umět všechno
dělám jak ty..jeden neplavec
a už mám dávno spát..místo poprchel..píšu porchel
tak jo,dobrá vychytávka
myslím,že v nálevu chybí sůl..dala jsem 2 lžičky
nakrojené špekáčky jsem mázla hořčicí
posílám ti obrázky,až budeš mít vlastní,moje smázni
jdu na to
Znamená to že se prokládá cibule a špekáčky v nějaké skleněné nádobě? Je tou skleněnou nádobou myšlen "okurkovač"???
Děkuji za vysvětlení. AA
Fakt už stačí.