Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pesto z cukety

Žlutá cuketa je méně častý druh cukety, který vyniká svou krásnou barvou. Tu využijeme pro výrobu skvělého pesta, jehož základ tvoří mandle. Obzvláště skvěle se bude vyjímat na černých sépiových špagetách, ale servírovat jej můžete i s libovolnými jinými těstovinami.

Hodnocení receptu je 4,7 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kanyla

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu očistíme od semínek, neloupeme a nakrájíme na 3 mm plátky (půlkolečka). Krok 2: Poskládáme na plech, osolíme a necháme 20 minut vypotit. Krok 3: Omyjeme, osušíme a dáme na 15 minut na maximální teplotu opékat pod gril. Krok 4: Cuketa by měla mít nazlátlé, místy i hnědé okraje. Krok 5: Tyčovým mixérem rozmixujeme upečenou cuketu, olivový olej, mandle a sýr. Krok 6: Podáváme s těstovinami, posypané nasekanou listovou petrželí.

TIP: Zkuste z přebytků cukety připravit i mouku

Zveřejněno 11. 8. 2011

Poznámka autorky Kanyla

My jsme podávali s černými těstovinami (se sépiovým barvivem).

Můžete ale jistojistě použít i jakékoli jiné, stejně jako ZELENOU cuketu, která je v původním receptu. Petržel můžete taktéž rovnou zamixovat, mě ale fascinovala ta krásná žlutá, takže jsme jen hojně petrželí posypali... Doufali jsme v dobrou večeři, ale sami jsme se překvapili - je to vynikající... =)

Inspirace na: http://cuocadolce.blogspot.com/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pesto z cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N7JD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pesto z cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N7JD

Marie

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Kanyla: Tak to máme podobné chutě, já bych se po mozzarelle taky utloukla a pokud ji kupuju do receptu, pokaždé koupím jednu navíc pro sebe, abych pak neužírala:-8 S těmi sépiovými těstovinami počkám na další dovolenou do Itálie a už se nedám rodinou odradit:-))

zizala: Jo a děkuji za pochvalu receptů :-K

zizala: Takhle, my jsme si je dovezli z letošní italské dovolené, takže v nich sépie cítit je, i když decentně. Přirovnala bych to třeba k chuti mozzarelly nebo ricotty - někdo říká, že nemají žádnou chuť, já se po nich právě pro tu jejich specifickou chuť můžu utlouct :-8 A tak nějak podobně je to s chutí těchhle špaget. S žádnými v Česku koupenými ale nemám zkušenost, rozhodně bych ale spíš než do Kaufu zašla do nějaké spec.italské prodejny... Z těch nejběžněji prodávaných mám ráda zn.Garofallo (ale sépiovky, co vím, nemají...)

Kamilo, Tvoje recepty jsem nějak překoukla:-8 Fotka je úžasně barevná, černý špagety jsem viděla, ale rodina je odmítla, takže nekoupila. Chtěla jsem se zeptat, jestli je ta sépie tam znát chuťově, ale Andrejka píše, že ne...ukládám pro inspiraci, protože se mi líbí to cuketové pesto :yes:

+1 udělala jsem to Pesto ze zelené kulaté cukety, je vynikající - doporučuji!

Tak to je úžasný recept. Něco neotřelého nového a fantasicky vypadajícího.

Kanyla:já celkem Pajaje rozumím, otec třeba nesnáší ty vícebarevné těstoviny, výýhradně klasiku. Já zas ráda zkouším novinky ;-);-)

Pajaja: Proč??? Ony vypadají na té fotce trochu brutálněji než ve skutečnosti, je to zábavný, zkuste to!!! ;-)

Ježiš, já se lekla těch černých špaget. Tak ty bych si teda nedala :-)) , ale jinak pěkný recept :yes: :-p +

Hm, skvělý nápad. Po těch těstovinách mrknu, ;-):-p:yes:

:-K1974andrea: prima, kouknu se v Albertu, díky Andrejko

varilamyskakasicku:Já jsem je kupovala myslím v Albertu nebo v Kauflandu, ale myslím, že jsou běžně k dostání. Myslela jsem, že budou mít i trochu jinou chuť po tom inkoustu, ale není tam znát a s omáčkami to vypadá velmi luxusně:-p

Jejda, já jsem se lekla té černé barvy:-O wow, tak to jsem ještě neviděla, vypadá to jako "gumoví cukrářské hadi" z lékořice za našeho mládí, kdysi zvané "pendreky"-O, tak se po nich podívám po těchto těstovinách, jinak moc pěkně barvené a hezký postup:-K:yes:

Tématické fráze:
cuketové pesto, pesto z cukety, recepty z cukety, pesto, cuketa pesto, cuketa recepty, pesto z cuket, cuketové pesto recept, pesto z dýně, recept na cuketove pesto, italské pesto, pesto s cukety, žlutá cuketa recepty, pesto cuketa, pesto cuketové, recept na pesto, zelena cuketa, zelené cukety, pesto z cukety recept, pesto recept

Suroviny:
žlutá cuketa, mandle loupané, parmazán, olej olivový, petržel, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu