Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citronovo-bylinkový pstruh s rozmarýnovo-česnekovými bramborami z jednoho plechu

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 821 kJ /
1 391 kcal
Bílkoviny17,15 g
Tuky107,57 g
Vláknina39,20 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 57 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy84,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bylinky si natrháme na malé kousky česnek rozmačkáme a dáme do hmožďíře přidáme citronový olej a citronovou kůru umícháme pastu. Krok 2: Pstruha opláchneme ve studené vodě osušíme papírovou utěrkou z každé strany pstruha třikrát nařízneme mírně osolíme okořeníme kořením na rybu do zářezů dáme pastu a dáme na plech do každého pstruha dáme plátek citrnu a másla plátek másla dáme i na pstruha pokapeme citronovou šťávou. Krok 3: Brambory pořádně umyjeme pod tekoucí vodou nakrájíme na 1/4 dáme do mísy přidáme otrhaný rozmarýn rozmačkaný česnek olej koření na americké brambory a mírně osolíme pořádně promícháme a dáme ne plech k pstruhům. Krok 4: Troubu rozehřejeme na 220°C pečeme 20 minut, ke konci pečení asi na 5 minut zapneme gril a dopečeme (pečení a grilování je orientační záleží na troubě.) A pak už jíme.

Zveřejněno 28. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronovo-bylinkový pstruh s rozmarýnovo-česnekovými bramborami z jednoho plechu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7DQj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7DQj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Mňam, pěkný recept i fotky:yes::yes:,hned bych si pstroužka dala;-)

danielle72:děkuji:-K

dexulka:děkuji:-K

Paráda, miluji ryby - a tenhle recept je opravdu vydařený :yes::-p

Zopakováno a myslím,že ještě lepší než posledně ;-) Dobrota veliká :-8

petuli.:jsem ráda, že chutnalo:-*:yes:

super recept, trochu jsem si jej přizpusobila podle surovin doma, ale bylo to moc dobré :-) jen jsem malinko solila, příště musím víc :-D posílám bodík...:yes:

Jídlo výborné, škoda jen, že rybička měla tolik kostí, jedli jsme ho asi hodinu. Děkuji za receptík.:yes:

dexulka:děkuji za foto a bodík;-)jsem ráda, že chutnalo:-K

Tak, rybky upečené i snědené,moc jsme si pochutnali :-p Trošku jsem recept pozměnila dle dostupných ingrediencí,ale základ byl stejný :-8 Určitě zopakujeme :yes: Přidávám bodík i foto :-K

Anna Kocikova::-Kděkuji

Recept se mi líbí:-*rybičky já ráda:-p+8:yes:Krásně nafocené:-Kchutné jídlo:yes:

maiva::-Kmě taky,když jsem ho psala:-*

suslajda: pěkné- rybka,citron,bylinky+6:-p:-pnázev mně ale zdolal:-D:-D

varilamyskakasicku::-K:yes:

rebeka::-Kděkuju:-D

suslajda:šušli..parááda:-K:yes::yes::-p

spagetka:já jsem si zamilovala candáta a okouna;-):-* nicméně pstroužek taky není k zahození..naopak;-):-):yes::yes:

suslajda:nojoo,já dycky přindu s křížkem po funuse:-S

chocolate::-Kděkuji

spagetka:taky ji mám moc ráda děkuji:-*

srettka:nezbyl ani drobeček:-*:yes:

Pstruh je podle mě nejlepší rybka:-p:-p:yes::yes:

Prima recept na rybku-bylinky, máslo, citron.Jen mi tam chybí bílé víno, třeba tramín, na zalití, neboť ryba musí plavat:yes:.

a hele..suseda vaří mou nejmilejší rybu:yes:...haloo taxi..tadyy a rychle, aby mi zbylo:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
pečený pstruh na bylinkách, dietní pstruh, pečený pstruh s bylinkami, bylinkový pstruh, pstruh na citronech, vykošťování pstruha, pstruh na bylinkách, bylinkově americké brambory, pstruh americký, pstruh s bylinkami, pečený pstruh v troubě s bramborami, brambory k pstruhovi, kolik kostí má pstruh, pstruh bylinkovy, pstruh na másle a rozmarynu, pstruh na bylinkovem masle, pstruh s bramborami, kolik kostí má pstruh obecný, pstruh recepty, výborný pstruh na leču

Suroviny:
pstruh, šťáva citronová, citron, máslo, bazalka čerstvá, petrželka, česnek, olej citronový, koření na ryby, brambory, česnek, rozmarýn, koření na americké brambory, olej olivový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu