Dušený patizon nakyselo
Dušený patizon na kyselo s koprem je skvělá variace na koprovou omáčku. Příprava je snadná a opravdu rychlá. Bude se skvěle hodit i k vařenému hovězímu masu. Podávejte nejlépe s vařenými bramborami.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 697 kJ / 167 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,99 g |
| Tuky | 13,24 g |
| Vláknina | 1,47 g |
| Cholesterol | 43 mg |
| Sodík | 50 mg |
| Sůl | 0,12 g |
| Sacharidy | 7,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Patizon očistíme, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostky o velikosti 2x2cm.
Krok 2: V hrnci lehce podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.
Krok 3: Pak zakápneme citronovou šťávou a octem, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a smetanu. Smetany dáme jen tolik, aby se kostky rovnoměrně obalily. Společně prohřejeme.
Krok 4: Nakonec posypeme nasekaným koprem, odstavíme a před podáváním necháme chvíli odležet.
Krok 5: Servírujeme s rýží, bramborem nebo pečivem.
Zveřejněno 13. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušený patizon nakyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EKNK
Moje poznámka
Dušený patizon nakyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EKNK
Nejnovější recepty
Vánoční oplatky
Přidáno před 9 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 10 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 11 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 12 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 2 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 3 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 3 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 4 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 4 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 4 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 4 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 4 hodinami
Celerová pomazánka
Toms1 před 5 hodinami
Tématické fráze:
jak oloupat patizon,
jak oloupat patison,
patizon na smetaně,
patizon recepty,
patizon,
patizon jak oloupat,
jak nakrajet patizon,
patizona,
patizon na sladko,
patyzony,
dýně nakyselo,
patizón recept,
lehká jídla z patizonu,
patizon recepty na sladko,
recept patizon,
patyzony dýně,
patison dušený,
recept patizon kopr,
patizon bílý,
recept na patizon
Suroviny:
patizon,
česnek,
šťáva citronová,
ocet vinný bílý,
kopr čerstvý,
sůl,
pepř bílý mletý,
smetana
Komentáře (14)