Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 120 kJ / 29 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,60 g |
Tuky | 0,07 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 800,13 g |
Sůl | 2 000,26 g |
Sacharidy | 0,44 g |
Postup přípravy
Do břišní dutiny omytých ryb vložíme pár větviček rozmarýnu a pokapeme je citrónovou šťávou. V pekáčku vytvoříme "lůžko" velikosti ryb asi ze třetiny solné hmoty. Vložíme ryby a přiložíme je otvory v břiše k sobě, aby se příliš soli nedostalo dovnitř. Zbytek hmoty rovnoměrně rozložíme po rybách za všech stran.
Vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme 20-25 minut. Krok 2: Odstraníme upečenou krustu a podáváme s bílým pečivem, trochou másla a plátkem citrónu.
Zveřejněno 22. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mořský vlk v mořské soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkD8
Moje poznámka
Mořský vlk v mořské soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkD8
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 10 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 17 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 21 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 22 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 8 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 8 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 8 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 8 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 8 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 8 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 9 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 9 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 10 hodinami
Tématické fráze:
mořský vlk,
morsky vlk recept,
mořský vlk recepty,
recept mořský vlk,
recepty mořský vlk,
morský vlk v soli,
vlk mořský,
mořský vlk filet recept,
ryba mořský vlk,
mořský vlk foto,
mořský vlk v troubě,
příprava mořského vlka,
mořský vlk příprava,
vlk mořský recept,
mořský vlk ryba,
úprava mořského vlka,
mořský vlk v solné krustě,
ryba mořský vlk recepty,
mořský vlk na soli,
recepty na morsky vlk
Suroviny:
mořský vlk,
sůl mořská,
bílek,
voda,
rozmarýn čerstvý,
šťáva citronová
Komentáře (25)
Rebeka má pravdu, díky sněhu se z té soli stane opravdová krusta, která při pečení nepropustí jedinou molekulu chuti a sůl působí na maso rovnoměrně a adresně.
Ale poradil mi zatraceně dobrý recept, kluk jeden rybářská...
Ale Ty máš zasloužený bod, věřím, že to je dobré
Jak Vám závidím ty farmářské trhy, já si nějakou slušnou rybku koupím, jen když jedeme do Makra do Plzně
El, krása
a je to dobré