Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 397 kJ / 1 051 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 158,79 g |
Tuky | 4,31 g |
Vláknina | 35,95 g |
Cholesterol | 353 mg |
Sodík | 1,07 g |
Sůl | 2,46 g |
Sacharidy | 47,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: 1.den: 3/4 kg srnčího masa, mrkev, celer, cibule - na kostičky, koření Divočina (1/2 sáčku), trochu vody (2 dcl), octa (1/2 dcl), soli, cukru.
Krok 2: Maso nakrájíme na větší kostky, ostatní suroviny svaříme v kastrůlku - dochutíme podle potřeby, chuť by měla být trochu silnější, zelenina napůl měkká. Maso naložíme do vychladlého nálevu (max. 30 stupňů) a necháme den až dva marinovat.
Krok 3: 2.den: maso se zeleninou zcedíme, 1 cibuli nakrájíme na kostičky, orestujeme na troše oleje, přidáme maso (i se zeleninou), osmažíme, podlijeme asi 2 dcl červeného vína, necháme dusit. Průběžně podléváme vínem, až je maso měkké.
Krok 4: Teď jsou dvě možnosti:
1) vybereme lžící maso, vše ostatní rozmixujeme (varianta pro ty, kteří nemají rádi celé kousky zeleniny). Pak pokračujeme bodem č.2)
2) přidáme menší rajčatový protlak, velkou lžíci šípkové marmelády a konzervu sterilovaných červených fazolí. Dochutíme podle chuti (sůl, pepř, cukr, sůl). Krok 5: Příloha: hornické knedlíky nebo jiný oblíbený knedlík, šla by i rýže nebo těstoviny.
1) vybereme lžící maso, vše ostatní rozmixujeme (varianta pro ty, kteří nemají rádi celé kousky zeleniny). Pak pokračujeme bodem č.2)
2) přidáme menší rajčatový protlak, velkou lžíci šípkové marmelády a konzervu sterilovaných červených fazolí. Dochutíme podle chuti (sůl, pepř, cukr, sůl). Krok 5: Příloha: hornické knedlíky nebo jiný oblíbený knedlík, šla by i rýže nebo těstoviny.
Zveřejněno 24. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí ragú od Sofie
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kO5K
Moje poznámka
Srnčí ragú od Sofie
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kO5K
Nejnovější recepty
Křehký štrúdl
Přidáno před 44 minutami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 3 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 4 hodinami
Těstoviny s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Mozzarella grilovaná ve vinném listu
Přidáno před 4 hodinami
Špízy se sýrem v šunce a zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajčatové chutney
BlaV. před 2 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 3 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 6 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 6 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 7 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 7 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 7 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 7 hodinami
Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
Jitka29 před 7 hodinami
Tématické fráze:
srnčí ragů,
srnci ragu recept,
srnčí ragů recepty,
recepty srnčí ragů,
recept srnci ragů,
srnčí čína,
jak zpracovat srnčí maso,
recepty ze srnky,
srncí ragů-recept,
srnci recepty,
srnčí,
recept na srnčí ragu,
recept na pravý srnčí guláš,
ragu ze srnce,
srnka recepty,
myslivecké ragú,
čína ze srnčího,
srnčí maso recepty - ragů,
jak zpracovat srnku,
srnčí maso recepty
Suroviny:
maso srnčí,
mrkev,
celer,
koření divočina,
voda,
ocet,
sůl,
cukr,
cibule,
olej,
víno červené,
protlak rajčatový,
marmeláda šípková,
fazole červené sterilované
Komentáře (32)
Diskuse RESTART
podle Vás sofistikovaná srna ?