Dýňové zelí
Milujete zelí? Cuketové, cibulové, kedlubnové, ale třeba i dýňové. Pojďte si s námi připravit tuhle výbornou variantu z dýně hokaido, budete překvapeni jeho nasládlou chutí. Hodí se jako příloha všude tam, kde běžně používáte kysané zelí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 123 kJ / 507 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,42 g |
| Tuky | 18,47 g |
| Vláknina | 27,30 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 21 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 62,31 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZmY8
Moje poznámka
Dýňové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZmY8
Nejnovější recepty
Šunkoflekozelo
Přidáno před 2 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 3 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 5 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 6 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborný piškotový korpus na dorty
ZoeRumpikova před 8 minutami
Vepřové plátky s česnekem a majoránkou
tara23 před 1 hodinou
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
Mish_Ellie před 1 hodinou
Vanilkové vafle
Merylas před 2 hodinami
Hamburská vepřová kýta
M_J_aeden před 2 hodinami
Květák a brambory zapečené s hermelínem
kimlo před 2 hodinami
Lutenice - pomazánka z vařených brambor
KrisZaezemi před 3 hodinami
Francouzský hruškový koláč
Darina před 3 hodinami
Vepřové na houbách
Darina před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 4 hodinami
Tématické fráze:
dýňové zelí,
recept na dýňové zelí,
dynove zeli recept,
dýňové zelí recepty,
zelí z dýně hokaido,
zelí z dýně,
zelí z máslové dýně,
recepty dýnové zelí,
dýňový zelí,
dinove zeli,
recept dýňové zelí,
dýnové recepty,
zamražená dýně,
dýňovézelí,
dýňová zelí,
dýně jako zeli,
recepty na dýňové zelí,
hokaido zelí,
dynove zeli,
dýňové zelí hokkaido
Suroviny:
dýně hokkaido,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
kmín celý,
sůl,
cukr,
ocet
Komentáře (23)
Dýni nastrouháme nahrubo,přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, pokmínujeme, podlijeme troškou vody a přidáme na másle (sádle) osmaženou cibulku, trochu octa dle chuti a sůl dle chuti. Dusíme do měkka (cca 20 min). Ve šlehačce rozšprudlovat hl.mouku a zelí zalít tak, aby hmota byla tak akorát - ani hustá ani řídká
Rozdíl mezi dýní Hokkaido a jinou dýní je v tom, že z dýně Hokkaido je zelí rychleji hotové, tedy pozor, aby se moc nerozvařila, já dělám většinou z máslové dýně a jde rovněž, ale jak píši - když jsem dělala z Hokkaido, byla jsem překvapena, jak rychle bylo měkké.
Takže kľudne použi akúkoľvek tekvicu, bude to dobré
máš další bodík ode mě,páč se mi ukrutně líbí ta barvička zelíčka