Kopretinové jitrnice

HankaPu Kuchařka: HankaPu

Doba přípravy: 14 min. 3-4 porce Jiné maso 9 názorů

Suroviny

4 jitrnice nebo jitrnicový prejt
4 vejce
2 cibule
1 jablko
10 dkg strouhaného sýra
1 lžíce oleje
majoránka
kari
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na oleji.

  2. Poprášíme kari kořením a přidáme na kostičky pokrájené jablko.

  3. Zamícháme a do kastrolu vytlačíme obsah jitrnic.

  4. Zalijeme rozkvedlanými vejci, osolíme, přidáme majoránku a osmažíme.

  5. Na talíři posypeme strouhaným sýrem. Podáváme jen tak s chlebem,nebo je to vynikající na toustech.

Poznámka

Zdroj: Kalendář F1 - Marie Tomsová

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kopretinové jitrnice

  • Nadja Nadja

    Iness, Ivana79, Yvetka: ;-) je to zcela jednoduché - tu kopretinu si musíte při přípravě dát za ucho :-p a jídlo na talíři posypat sedmikráskami, vždyť jsou to takové krásné miniaturní kopretinky - a opravdu jedlé!

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Marmelády???:-OTak o tom som teda v živote nepočula,ale určite to vyskúšam,lebo nám takto nechutia.Robili sme ich so švagrinou a ona ich nechcela soliť ani koreniť,lebo má malé deti a tie by to nejedli.Máme ich radi do chrumkava opečené,ale už mi nič nezbýva len ich vymačkať a dochutiť.Skúsim s tou marmeládou aj podla tohto receptu.Som zvedavá :-)a ďakujem za radu,Hella:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Ale Hani, víš, že tohle by nám určitě chutnalo:-?vypadá to vábně a není to tak jalový, jako některé jitrnice(hlavně kupované)mnohdy jsou. Není to až tak tradiční a ať už je recept kopretinovej, nebo motýlkovej(jsou horší názvy, jako buchta orgazmus...atd.), prostě to vyzkouším a dávám ti boďana:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    ano, Hella má pravdu, taky jsem to slyšela nebo četla a můj muž (zbožňuje jitrnice na jakýkoli způsob) přidal rybízovomeruňkovou marmeládu a nemohl si to vynachválit ...

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Ivano79, pokud je jitrnice bez chuti, zkus jí dosolit a při ohřívání vymačkat na pánev a přidat do ní lžíci pikantní marmelády. Je to super, budeš překvapená. Kdysi to doporučoval P. Novotný v nějaké kuchařce a fakt to funguje.

    Odpovědět

  • Marta Marta

    no tak:-/, vyskytují se určitě prapodivnější názvy receptů a nikdo se nad nima nepozastavuje:-). Mám doma kuchařku F1 a tak vím, že mají občas zvláštní pojmenování jídel. Jinak si myslím, že takto upravený prejt musí být dobrý:-p

    Odpovědět

  • Yvetka Yvetka

    taky nechápu proč kopretinové:-//:-S

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Tak toto je naozaj dosť netradičné,že sa to až bojím vyskúšať :-O.Ale tento rok sa nám podarili jaternice skoro bez chuti,mám ich plný mrazák,tak by mi niečo takéto prišlo vhod ;-)Keď píšeš,Hani,že je to vynikajúce,tak to vyskúšam :-)):-*Ale tiež sa chcem opýtať prečo kopretinové? Ve%d tam kopretiny nejdú :-O:-)

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Proč kopretinové?:-O

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: buchta do jitrnic buchta do jitrnic recept jitrnice recept buchta do prejtu buchta orgazmus ohřívání jitrnic buchta do jaternic buchta na jitrnice recept na buchtu do jitrnic pečená buchta do jitrnic buchta do jitrnic-recept ohřívání jaternic jitrnicová buchta ohřívání jitrnice buchta na jaternice orgazmus buchta jitrnicový prejt s vejci recept buchta do jitrnic jitrnice jitrnicový prejt s vejci

Zapomněl/a jsem heslo