Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 459 kJ / 1 305 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,79 g |
| Tuky | 20,47 g |
| Vláknina | 8,60 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 296 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 165,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Půlku masa nakrájíme na menší řízečky-medailonky, naklepeme, po stranách nařízneme, osolíme a naložíme na noc do směsi medu a zázvoru.
Krok 2: Druhou půlku masa si nakrálíme na malé kostky nebo nudličky, předtím jej raději taky naklepeme. Tyto kousky naložíme v jiné misce ve směsi soli, mleté pálivé papriky, česneku a trochou oleje.
Krok 3: Druhý den maso takto tepelně upravíme: Medovo-zázvorové medailonky osmažíme zprudka z obou stran na oleji(ani nemusí být, když smažíte na teflonu) na pánvi, pak ztlumíme plamen a podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou do měkka, dle potřeby přiléváme vodu.
Krok 4: Nakonec vzniklou šťávičku zahustíme známým způsobem-mouka+voda a ještě provaříme. Dosolíme dle chuti.
Krok 5: Na jinou pánev nalejeme tak 3-4 lžíce oleje, rozpálíme a osmahneme tentokrát paprikové kousky.
Krok 6: Pak maso vyjmeme a ve výpeku osmahneme cibulku, maso dáme zpět, přihodíme papriky, které jsme nakrájeli na kostky+rajčata nakrájená na větší kousky, orestujeme asi půl minuty, podlejeme a chvíli dusíme na mírném plameni, dokud není masíčko pěkně měkké a rajčátka tak nějak mírně na kaši. V případě potřeby dolijeme během dušení vodu, ale ta zelenina pustí docela dost šťávy.
Krok 7: Dle potřeby zahustíme stejně jako v předchozím případě. Dosolíme dle chuti.
Krok 8: Na talíř se dávají pochopitelně oba druhy masa a je to nejlepší s rýží. Já si to maso na talíři pak promíchám, to pak nemá chybu.
Zveřejněno 25. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maso dvojí chuti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lR5r
Moje poznámka
Maso dvojí chuti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lR5r
Nejnovější recepty
Vlašské ořechy v karamelu
Přidáno před 2 hodinami
Jehněčí hřebínky s bylinkovou krustou podle Mirka Kaliny
Přidáno před 2 hodinami
Cizrna s dušenými houbami a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Křehké kokosky
Přidáno před 12 hodinami
Křenová omáčka z čerstvého křenu
Přidáno před 14 hodinami
Kotleta s pečeným bramborem na rozmarýnu
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Biskupský chlebíček podle Ivety
Blanka207 před 19 minutami
Cuketovo-batátová polévka - pro nejmenší
Danoouch před 26 minutami
Kuřecí stehna na cibulovo-slaninovém zelí
michaelatomastikova999 před 26 minutami
Zimní polévka z mrkve a červené čočky
poirotka před 34 minutami
Krůtí maso na žampionech v pikantní omáčce
poirotka před 35 minutami
Hovězí maso na víně s kořenovou zeleninou
82janca před 37 minutami
Pečená dýně hokkaido s bramborami na bylinkách
Zlatka75 před 1 hodinou
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Petulice před 1 hodinou
Krkovička po farářsku
Martinka11 před 1 hodinou
Asijská smažená rýže se zeleninou a vejci
Palenka před 1 hodinou
Tématické fráze:
dvojí maso,
dva druhy masa na taliri,
chut na maso,
recepty chuť a styl,
neznámé recepty,
recepty s chuti.cz,
dvoji masicko,
maso 4 chuti,
nudličky dvojí maso,
vepřové med zázvor,
maso dvoj barech,
maso 2 chutí,
maso libezne chuti recept,
dvojí maso recepty,
maso dvoch chuti,
palive maso top recepty,
recepty - dvojí maso v pánvi,
nudlicky z dvojiho masa,
maso lahodné chuti,
dva druhy masa s paprikou
Suroviny:
maso vepřové,
med,
zázvor mletý,
paprika sušená pálivá,
česnek,
cibule,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
paprika čerstvá žlutá,
rajče,
sůl,
olej,
mouka hladká
Komentáře (11)
Evi - tvá realizace je úchvatná, slintám
láká to k vyzkoušení
hned si to ukládám..velmi hezké