Domácí majonéza
Domácí majonéza se výborně hodí nejen k výrobě tatarské omáčky. Přijde vhod na grilování, do salátů, nebo třeba do domácího hamburgeru. Návodné video vám pomůže, aby výsledná domácí majonéza dopadla na jedničku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 883 kJ / 211 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,36 g |
| Tuky | 15,12 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 199 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 1,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky vyklepneme 2 vejce.
Krok 2: Přidáme trochu soli a pepře podle chuti. Mixérem mixujeme na největší obrátky.
Krok 3: Během mixování postupně přikapáváme olej. Majolka tak bude houstnout a přibývat.
Krok 4: Hotovou majonézu můžeme rovnou využít nebo dát vychladit do lednice.
Zveřejněno 24. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí majonéza
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k8mr
Moje poznámka
Domácí majonéza
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k8mr
Nejnovější recepty
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 8 minutami
Jemné marokánky
Přidáno před 2 hodinami
Mandlové laskonky
Přidáno před 3 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 8 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 9 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Báječná jatýrka na slanině
Fitulka před 18 minutami
Vydatná fazolková polévka
Fitulka před 36 minutami
Bůčkový nářez
Stanas před 54 minutami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 2 hodinami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 2 hodinami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 2 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 3 hodinami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 3 hodinami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 3 hodinami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 3 hodinami
Tématické fráze:
domácí majoneza,
majonéza domácí,
domácí majonéza recept,
majonéza recept,
majonéza,
recept na domaci majonezu,
vyroba majonezy,
jak udělat domácí majonézu,
výroba domácí majonézy,
recept na majonézu,
jak se dela domaci majoneza,
recept majoneza,
recept domácí majonéza,
jak se dela majoneza,
domácí výroba majonézy,
jak udělat majonézu,
domaci Majolka®,
domácí majonéza bez vajec,
recepty domácí majonéza,
recepty majoneza
Suroviny:
vejce,
olej,
sůl,
pepř
Komentáře (58)
Potom si to ochutíte podle sebe. udělám si z toho tatarku i pomazánku na jednohubky.moc dobré dělám jí už více 20 let moc dobré. Vladěna
No a zkoušela jste přihlásit se?
Budu jí dělat poprvé tak jsem na ní zvědavá.Doufám že
tu nemám chybu
Já ještě do receptu dávám na 1 vejce: 1KL cukru, 1 KL plnotučné hořtice a 1 KL octa, sůl, pepř a pak rozmixuji a dolévám olej.
Omlouvám se, pokud slovo zmíněné v citátu někoho pohoršilo, ale výstižněji to interpretovat neumím
Do nadoby v níž můžeme mixovat ponornym mixerem,nalejeme 200ml oleje,pridáme vajíčko,sůl,pepř.Mixujeme ode dna.Majolka® postupne od spodu houstne.Až když je hotová,přidáme trochu citronové šťávy.Pozor!-pokud přidáme citron rovnou,Majolka® bude řídká!-
Když přidáme trošku hořčice,najemno nastrouhané kyselé okurky a cibule,mame výbornou tatarku.