Suroviny
Porce: 4-5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 069 kJ / 2 168 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,56 g |
Tuky | 115,93 g |
Vláknina | 46,56 g |
Cholesterol | 889 mg |
Sodík | 4,89 g |
Sůl | 11,42 g |
Sacharidy | 129,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolu si rozehřejeme sádlo a na něm necháme zesklovatět tři pokrájené cibule. Přidáme očištěné, semen zbavené papriky a na kostičky pokrájené,dále spařená rajčata, oloupaná na plátky a poté všechnu zeleninu dusíme do poloměkka.
Krok 2: V další fázi přidáme houby. Pokud máme houby sterilované, tak je pouze scedíme, ale čerstvé houby pokrájíme na silnější plátky a podusíme zvlášť na trošce sádla do měkka. Současně přidáme směs uzenin, nakrájených na kolečka a vše podusíme do měkka. Na samý závěr lečo osolíme, dochutíme kořením a přidáme rozšlehaná vejce.
Krok 3: Za stálého míchání je necháme srazit a na každou porci pak položíme jeden plátek sýra (nebo posypeme strouhaným sýrem) a podáváme s chlebem, nebo bramborem.
Krok 4: Poznámka: Pan Ing, Baier píše: "Že zde také platí, že na druhý den je lečo ze zeleniny a z hub chutnější". Myslím, že se lečo ale sní všude hned.
Zveřejněno 5. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepřekonatelné lečo s houbami podle Ing. Baiera
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YlyY
Moje poznámka
Nepřekonatelné lečo s houbami podle Ing. Baiera
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YlyY
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 20 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno 20. 8. 2025 04:40:10
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cottage s banánem a jablkem
vojfrancezska před 18 minutami
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 8 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 10 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 10 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 12 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 12 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 12 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 12 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 13 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 13 hodinami
Tématické fráze:
lečo s houbami,
zeleninové lečo s houbami,
ohřívání hub,
houbové lečo,
lečo s houbama,
lečo z hub,
sterilované lečo s houbami,
lečo recept,
sterilovane houbové lečo,
ohřívání jídel z hub,
ing.baier,
ohřívání houbových jídel,
houby ohřívání,
ohřivání leča,
houbové lečo sterilované,
hubové lečo,
ohřev leča,
zeleninova leco s houbami,
zeleninové lečo s houbama,
zeleninove leco s na houbách
Suroviny:
sádlo,
cibule,
paprika čerstvá červená,
rajče,
klobása,
houby čerstvé,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
pepř,
sůl,
vejce,
sýr tvrdý
Komentáře (22)
A k tomu ohřívání - kdysi jsem slyšela, že pokud se jídlo z hub vychladí a ohřeje třeba druhý den, tak to nevadí. Ale nesmí zůstat v kastrolku třeba na okraji kamen nebo v teple. Potom prý houby uvolňují nějaké látky, které jsou jedovaté.
Také běžně houbová jídla jíme minimálně ještě druhý den, protože jsme s manželem sami a zásadně vařím na dva dny.
Ivo,udělej jak myslíš
Velmi podobně dělám