Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě
Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě

Pečené brambory se dvěma omáčkami

Pokud nedáte dopustit na klasiku v podobě brambor na loupačku s tvarohem, určitě vyzkoušejte i jejich pečenou verzi. V kombinaci s jogurtovou a tvarohovou omáčkou, bylinkami a čerstvou zeleninou dostává tohle jednoduché jídlo úplně nový rozměr. Lehké, svěží a přitom syté.

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 807 kJ /
1 627 kcal
Bílkoviny89,12 g
Tuky42,43 g
Vláknina28,03 g
Cholesterol 603 mg
Sodík 599 mg
Sůl0,99 g
Sacharidy208,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C. Krok 2: Brambory důkladně omyjeme a rozpůlíme. Krok 3: Plech posypeme solí a provensálským kořením. Brambory na něj klademe řeznou stranou dolů. Krok 4: Vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut dozlatova. Krok 5: Mezitím připravíme jogurtovou omáčku. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka nebo proužky. Česnek oloupeme a prolisujeme nebo nasekáme. Krok 6: V míse smícháme jogurt se zeleninou a česnekem. Krok 7: Osolíme, opepříme a promícháme. Krok 8: Část zeleniny si můžeme ponechat na ozdobení. Krok 9: Připravíme tvarohovou omáčku. Vejce uvaříme natvrdo asi 10 minut, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pažitku omyjeme a nasekáme nadrobno. Krok 10: Tvaroh rozmícháme s mlékem dohladka. Přidáme vejce a pažitku, osolíme, opepříme a promícháme. Krok 11: Upečené brambory podáváme s oběma omáčkami, případně s vychlazeným kefírem nebo podmáslím.

TIP: Recepty na levná bramborová jídla

Zveřejněno 16. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6q

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Já mám pečené brambory moc ráda, takže tenhle receptík má u mně jasný bodík.:yes: + ;-)

Tématické fráze:
recepty z brambor, brambory na grilu, pečené brambory s tvarohem a koprem, brambory vcelku pecene v troube, pečení bramboroví ježci, pečené brambory s tvarohem, brambory v troubě, jak dlouho se pecou brambory, omáčka k bramborům, pastýřské brambory, pečené brambory v troubě s dresinkem, arabské brambory, dip k pečeným bramborům, půlky brambor v troubě, brambory recepty, omáčka k pečeným bramborům, omáčky k bramborům, staročeská jídla z vařených brambor, brambory, pečené brambory v troubě bez slupky

Suroviny:
brambory, sůl, koření provensálské, ředkvičky, pórek, česnek, jogurt bílý, pepř bílý mletý, sůl, vejce, pažitka, tvaroh, mléko, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]