Kvašené pikantní zelí
Kombinace zelí a křenu dává tomuto zelí říz. Perfektně doplní pečené maso, ale je skvělé i samotné jako salát. Zelí je plné vitamínů a díky bakteriím mléčného kvašení má příznivý vliv na naše zažívání.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 439 kJ / 3 690 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 174,98 g |
Tuky | 26,81 g |
Vláknina | 317,97 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 62,22 g |
Sůl | 150,30 g |
Sacharidy | 536,75 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kvašené pikantní zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yJm6
Moje poznámka
Kvašené pikantní zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yJm6
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 4 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 8 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 2 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 3 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 4 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 4 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 5 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 5 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 6 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 8 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 8 hodinami
Tématické fráze:
kvašené zelí,
kvašené zelí recept,
domácí kvašené zelí,
recept na domácí kvašené zelí,
recept na kvašené zelí,
kvaseni zeli,
kvašené zeli ve sklenici,
šlapání zelí,
kvašené červené zelí,
kvašené zelí recepty,
zeli kvašene,
recept kvašené zelí,
recepty kvašené zelí,
jak udělat kvašené zelí,
šlapané zelí,
kvašené zelí s křenem,
recepty na kvašené zelí,
kvasene zeli do sklenic,
nádoba na kvašení zelí,
pikantní zelí
Suroviny:
zelí bílé,
cibule,
paprika,
mrkev,
jablko,
křen,
deko,
kmín celý,
sůl,
bobkový list,
koření nové koření mleté,
kopr
Komentáře (24)
.ja to letos delam poprve,nadusala jsem ho do sklenic se sroubovacimi vicky,dala na tacek v kuchyni,jedna flaska evidentne pracuje,tece z ni stava a zeli bubla,druha nedela vubec nic a ve treti bylo mene zeli,tak jsem ji dolila solnych roztokem a take nedela nic.mam dilema,zdali ty nepracujici sklenice otevrit a eventualne jeste dolit roztokem,nebo to mam tak proste nechat a cekat.zeli je ve sklenicich 4 dny.a pokud nezacne kvasit a zustane bile je potom pozivatelne?
diky moc pokud mi nedkdo bude chtit poradit
myslíš, že by se zelí dalo napěchovat i do 5litrové sklenice
samozřejmě s menší gramáží všeho
půlku, takže je to jen o poměru, jak to komu chutná
Andrejko, už taky nešlapeš, jen tížíš. Já kdysi fakt i doma šlapala (ZELÍÍÍÍÍ