Suroviny
Porce: 3 litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 673 kJ / 400 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,06 g |
| Tuky | 12,48 g |
| Vláknina | 14,82 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 106 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 56,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapustu si nakrouháme jako zelí, mrkev a brambory nakrájíme na čtverečky, česnek na plátky(nebo můžeme propasírovat) a cibuli nakrájíme nadrobno.
Krok 2: V hrnci s olejem osmažíme cibuli do sklovita, dáme papriku, kapustu, brambory, mrkev a ještě chvilku osmažíme.
Krok 3: Pak zalijeme zeleninovým vývarem(není-li po ruce dáme 1/2 masoxu, nebo Vegetu, ale klidně nemusíme dávat nic z toho), dodáme kmín s majoránkou a vaříme, až je zelenina měkká.
Krok 4: Do zakysané smetany dáme mouku a 1 naběračku vařící se polévky, pěkně prošleháme metličkou a nakonec vlijeme do polévky (děláme to tak proto, aby se nám smetana v polévce nezdrcla a funguje to bezvadně.
Krok 5: Polévku promícháme, chvíli necháme povařit, můžeme dosolit a po vypnutí polévky dáme ještě petrželku.
Zveřejněno 17. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zakysaná kapustovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BR1Y
Moje poznámka
Zakysaná kapustovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BR1Y
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 15 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 15 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 15 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 16 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 17 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 17 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 18 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 18 hodinami
Tématické fráze:
aby se smetana nezdrcla,
aby se nezdrcla smetana,
zakysana polevka,
co dělat, aby se smetana při vaření nezdrcla,
zakysaná smetana aby se nezdrcla,
jak pridat smetanu aby se nezdrcla,
kapustacka,
zakysaná zelenina,
polévka ze zakysané smetany,
by se smetana nezdrcla,
co dělat aby se smetana nezdrcla,
aby smetana nezdrcla,
jak přidat zakysanou smetanu do polívky aby se nezdrcla,
aby se kulajda nezdrcla,
těší že zakysané smetany,
co dělat aby se nezdrcla zakysaná smetana,
aby se nezdrcla zakysana smetana,
aby se zakysaná smetana v polívce nezdrcla,
aby se polévka nezdrcla,
kapustovka
Suroviny:
kapusta,
brambory,
cibule,
mrkev,
česnek,
kmín drcený,
majoránka,
paprika sušená sladká,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
olej,
bujón zeleninový,
sůl,
petrželka
Komentáře (25)
Skvělá polévka, ani nikdo doma neprotestoval, že by bylo překapustováno
Jana Pá: Jani, šup sem s tou fotkou, budu moc ráda, když jí sem přidáš