Kapustovka se zakysankou

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 40 minut 6 porcí Polévky 10 názorů

Suroviny

1/4 větší kapusty
1 Maďarská klobása
2 cibule
1 větší brambora
6 stroužků česneku
drcený kmín
pepř
olej
1 malá mrkev
3 lžíce zakysané smetany
Vegeta
hovězí bujón nebo vývar
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu a cibuli nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme, česnek na plátky, brambory na čtverečky a klobásu na kolečka.

  2. Do hrnce dáme olej, na kterém orestujeme cibuli, přidáme kapustu a restujeme chvíli spolu, pak zalijeme vývarem, osolíme, okmínujeme, přidáme vegetu a vaříme.

  3. Po chvilce vaření přidáme brambory, mrkev, klobásu a vaříme dál, až brambory změknou, nakonec dáme česnek a zakysanou smetanu, promícháme a ještě chvíli povaříme. Polévka je hustá sama o sobě, není třeba ani zahušťovat.

Poznámka

Četla jsem podobných polévek plno i se zelím, tahle je vymyšlená a jiná, je chutí hodně výrazná a lahodná.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kapustovka se zakysankou

  • dexulka dexulka

    Tak jsem vyzkoušela tuhle polévku,když jsme jeli na dovču na hory a měla velký ohlas :-p Je dost podobná zelňačce,kterou dělávám a moc nám chutná :-8 Určitě zopakuji,polévek není nikdy dost,obzvlášť s malým dítětem :-)Posílám bod i foto :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Holky, možná to na té fotce tak blbě vypadá, ale zdrclé to fakt není a kdyby přece jen se to trochu někomu zdrclo, jak říká špagetka, na chuti to neubere a řeknem si "nó bóže"...:-D:-));-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Vyzerá super, nemôže byť nedobrá! Samé dobré suroviny...+

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Zdrclá možná trochu je, ale to jí neubírá na výborné chuti, tentokrát s bazalkou souhlasím, že se to dá napravit, tak jak popisuje. Každopádně ji dělám prakticky stejně (a každému i mně se někdy zdrcne) takže :yes::yes:

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    Bibinko.:yes:Miluju polévečky,jsou to moje večeře.:-DTahle vypadá skvěle.:-D:-D:-DNeznám a brzy udělám,včera jsem udělal gulášovku a jím polévky jen sám.Ale už se těším a ty se těš na bodík.:-!:-!:-!

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No, taky se mi mlinko zdá, ale to samé se mi stalo předevčírem s kulajdou, ale snědla se;-):yes:

    Odpovědět

  • bazalka bazalka

    Také se mi zdá trochu "zgrclá", u nás ale říkám "zdrclá", neboli sražená.:-D Stačí vyndat smetanu včas z lednice, aby byla v pokojové teplotě a nebo část(1-2 lžíce) horké tekutiny zamíchat do studené smetany a pak teprve nalít do pokrmu. Jinak krásná kapustovka. :yes::-)

    Odpovědět

  • majda1512 majda1512

    Jano, myslím, že zgrclá jsi tak maximálně ty! Bibinko, ty tvé polívečky jsou :yes: Já jsem taky polívková :-)

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    Vypadá jak zgrclá

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Bibinko, tuto polévku bych si moc ráda dala :-) Bodík:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: sražená smetana zdrclá omáčka zdrclá smetana jak napravit sraženou omáčku sražená omáčka sražená smetana v omáčce sražená smetana v polévce srazena smetanova omacka jak napravit zdrclou polévku omáčka sražená k napravení jak napravit zdrclou omáčku jak napravit sraženou polévku zdrclá polévka jak napravit sraženou kulajdu sražená zakysaná smetana jak napravit sraženou smetanovou omáčku sražená kulajda sražená polévka sražení smetany sražená smetana v zelnacce

Zapomněl/a jsem heslo