Kapustovka se zakysankou

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 40 minut 6 porcí Polévky 10 názorů

Suroviny

1/4 větší kapusty
1 Maďarská klobása
2 cibule
1 větší brambora
6 stroužků česneku
drcený kmín
pepř
olej
1 malá mrkev
3 lžíce zakysané smetany
Vegeta
hovězí bujón nebo vývar
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu a cibuli nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme, česnek na plátky, brambory na čtverečky a klobásu na kolečka.

  2. Do hrnce dáme olej, na kterém orestujeme cibuli, přidáme kapustu a restujeme chvíli spolu, pak zalijeme vývarem, osolíme, okmínujeme, přidáme vegetu a vaříme.

  3. Po chvilce vaření přidáme brambory, mrkev, klobásu a vaříme dál, až brambory změknou, nakonec dáme česnek a zakysanou smetanu, promícháme a ještě chvíli povaříme. Polévka je hustá sama o sobě, není třeba ani zahušťovat.

Poznámka

Četla jsem podobných polévek plno i se zelím, tahle je vymyšlená a jiná, je chutí hodně výrazná a lahodná.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kapustovka se zakysankou

  • dexulka dexulka

    Tak jsem vyzkoušela tuhle polévku,když jsme jeli na dovču na hory a měla velký ohlas :-p Je dost podobná zelňačce,kterou dělávám a moc nám chutná :-8 Určitě zopakuji,polévek není nikdy dost,obzvlášť s malým dítětem :-)Posílám bod i foto :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Holky, možná to na té fotce tak blbě vypadá, ale zdrclé to fakt není a kdyby přece jen se to trochu někomu zdrclo, jak říká špagetka, na chuti to neubere a řeknem si "nó bóže"...:-D:-));-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Vyzerá super, nemôže byť nedobrá! Samé dobré suroviny...+

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Zdrclá možná trochu je, ale to jí neubírá na výborné chuti, tentokrát s bazalkou souhlasím, že se to dá napravit, tak jak popisuje. Každopádně ji dělám prakticky stejně (a každému i mně se někdy zdrcne) takže :yes::yes:

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    Bibinko.:yes:Miluju polévečky,jsou to moje večeře.:-DTahle vypadá skvěle.:-D:-D:-DNeznám a brzy udělám,včera jsem udělal gulášovku a jím polévky jen sám.Ale už se těším a ty se těš na bodík.:-!:-!:-!

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No, taky se mi mlinko zdá, ale to samé se mi stalo předevčírem s kulajdou, ale snědla se;-):yes:

    Odpovědět

  • bazalka bazalka

    Také se mi zdá trochu "zgrclá", u nás ale říkám "zdrclá", neboli sražená.:-D Stačí vyndat smetanu včas z lednice, aby byla v pokojové teplotě a nebo část(1-2 lžíce) horké tekutiny zamíchat do studené smetany a pak teprve nalít do pokrmu. Jinak krásná kapustovka. :yes::-)

    Odpovědět

  • majda1512 majda1512

    Jano, myslím, že zgrclá jsi tak maximálně ty! Bibinko, ty tvé polívečky jsou :yes: Já jsem taky polívková :-)

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    Vypadá jak zgrclá

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Bibinko, tuto polévku bych si moc ráda dala :-) Bodík:yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: sražená smetana zdrclá omáčka zdrclá smetana jak napravit sraženou omáčku sražená omáčka sražená smetana v omáčce srazena smetanova omacka sražená smetana v polévce jak napravit zdrclou polévku jak napravit zdrclou omáčku jak napravit sraženou polévku omáčka sražená k napravení zdrclá polévka sražená zakysaná smetana jak napravit sraženou kulajdu jak napravit sraženou smetanovou omáčku sražená polévka sražení smetany sražená smetana v zelnacce sražená kulajda

Zapomněl/a jsem heslo