Suroviny
Porce: jedna zapékací miska nebo plný pekáček/remoska/
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 035 kJ / 2 159 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,96 g |
Tuky | 112,11 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 510 mg |
Sodík | 2,67 g |
Sůl | 6,44 g |
Sacharidy | 129,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si oloupeme brambory v osolené vodě a uvaříme je doměkka. Brambory scedíme, přidáme máslo, ohřáté mléko a vše ušleháme na hladkou kaši. Nakonec do našlehané kaše vsypeme nastrouhaný sýr a necháme na teplejším místě.
Krok 2: Rybí maso si necháme rozmrazit, aby nám odtekla přebytečná voda. Pórek a všechnu další zeleninu očistíme a pokrájíme na kolečka. Část rajčátek si ale ještě odložíme stranou.
Krok 3: Připravíme si libovolnou zapékací nádobu nebo pekáček. Na dno nádoby pokapeme olivový olej, na něj vložíme osolené a opepřené rybí filety z aljašské tresky, zakapeme je je citrónem, posypeme kolečky pórku, kousky rajčátek, proužky paprik a plátečky žampiónů a posypeme vše slaninou pokrájenou na kostičky. Vše pak zakapeme sójovou omáčkou. Zapékací nádobu přikryjeme alobalem a pečeme pak cca 20 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů.
Krok 4: Po 20 minutách alobal odstraníme a pokud nám v nádobě vznikla přebytečná šťáva, tak ji slijeme. Bez alobalu rybí páj pečeme dalších 15 minut. Pak směs zakryjeme po celé ploše zapékací nádoby bramborovou kaší, dozdobíme libečkem nebo petrželkou, rajskými jablíčky, co jsme dali stranou a dopečeme na posledních 10 minut do zlaté kůrčičky. (viz obrázek). Poté ihned podáváme se salátem, okurkou podle každého.
Zveřejněno 1. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybí páj pod peřinou z bramborové kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q5LL
Moje poznámka
Rybí páj pod peřinou z bramborové kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q5LL
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 3 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 23 hodinami
Zapečené barbecue fazole
Přidáno před 23 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové halušky
Saratice před 25 minutami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 1 hodinou
Pikantní plněné papriky
Pizla před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Petulka89 před 2 hodinami
Výborné kynuté těsto na cokoli
Betes před 2 hodinami
Cuketový bramborák
Betes před 2 hodinami
Banánová bábovka
Verunkavh před 2 hodinami
Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou
rozinka370 před 2 hodinami
Těsto na pizzu
Olympus před 3 hodinami
Tématické fráze:
rybí páj,
teť vaří šéf,
teť vaří šéf recepty,
masový páj,
jehněčí páj,
ryba zapečená v bramborové kaši recept,
bramborový páj s masem,
zapečená ryba v bramborové kaši,
rybí filé zapečené v bramborové kaši,
koláč z bramborové kaše,
bramborovy paj,
rybí pie,
aljašská treska recept,
kolac s rybou a kasi,
páj rybi,
slaný koláč bramborová kaše,
bramborová kaše podle šéfkuchaře,
teť vaří šéf jablkovy kolac,
masový páj koláč recept,
rybí páj recept
Suroviny:
brambory,
pórek,
sýr uzený,
žampióny,
rajče,
máslo,
mléko,
treska aljašská,
slanina anglická,
olej olivový,
omáčka sojová,
sůl,
pepř mletý,
citron,
libeček
Komentáře (65)
po přečtení této diskuze jsem se nerad pustil do pátrání po receptu "Rybí páj" a musím konstatovat, že jsem jej na několika místech nalezl. V Austrálii, Novém Zélandu a Spojeném království se páj dělá i s hovězím masem. Takže tento recept prohlašuji za existující a rád bych ukončil tuto diskuzi. Pokud tedy nemáte dotazy ohledně přípravy pokrmu, nepište sem prosím. Děkuji za pochopení. xjurny (správce)
PS a ještě jsem změnil hlavní fotku receptu, aby tam nebyl obrázek kuchařky, ale recept samotný.
Také jsem si myslela,že pie je koláč z křehkého těsta sladký ,či slaný
Jinak teda se zdá, že včera ta Věra Ende nebo jak se jmenuje, taky je někdo tady registrovaný
Stojíš si za svým, to je dobře - sama víš, co jsi uvařila
názvy receptů jsou různé, tak jak jsou různí lidé..a o tom to je, ne
recept je hezký, tak proč pořád ty dohady