Dušená mrkev
Prosté, snadné, ale velmi dobré jídlo. Protože mrkev je někdy velmi sladká, můžeme jí ještě dochutit solí, skořicí, citronem nebo octem. Pro chlapskou část jedlíků lze přidat i vepřové maso, nebo to, které máme rádi.
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev očistíme a nakrouháme nebo nakrájíme na kousky, aby při vaření nevznikla kaše.
Krok 2: V hrnci ji zalijeme tak, aby byla ponořená ve vodě.
Krok 3: Mrkev hodně osolíme (mrkev snese dost soli, stejně jako brambory).
Krok 4: Vaříme (dusíme) pod pokličkou téměř doměkka.
Krok 5: Podle potřeby doplníme horkou vodou, ale dá se i odebrat, i když vyléváme dobré.
Krok 6: Uděláme světlou jíšku (u nás na sádle, lze i na másle) a mrkev dle potřeby zahustíme.
Krok 7: Dosladíme podle chuti, každý může ještě dochutit na talíři.
Krok 8: Jako příloha vařené brambory ve slupce těsně před jídlem oloupané. Někdo jí i s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 9. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušená mrkev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVBK
Moje poznámka
Dušená mrkev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVBK
Nejnovější recepty
Nepečený borůvkový dezert
Přidáno před 1 hodinou
Švestkovy koláč s krémem z tvarohu a pudingu
Přidáno před 13 hodinami
Bazalková frittata
Přidáno před 18 hodinami
Nepečený makový koláč
Přidáno 6. 9. 2025 06:00:03
Oblíbená žemlovka
Přidáno 5. 9. 2025 20:46:25
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno 5. 9. 2025 20:40:42
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
habis před 31 minutami
Italská polévka z pečených paprik a rajčat
IrenaHRA před 2 hodinami
Francouzský hruškový koláč
Janicee před 7 hodinami
Drožďová polévka
HanaHanka před 8 hodinami
Sterilovaná paprika s olejem
Bretik před 8 hodinami
Naložená ačokča Dagmar
Bretik před 8 hodinami
Pečená švestková povidla
HanaS92 před 8 hodinami
Kuřecí roláda plněná vejci a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Stefi.f před 9 hodinami
Steak z tuňáka s citronovo-hořčičnou omáčkou
vanilj před 11 hodinami
Fazolová polévka mojí babičky
Frant.cermak@seznam.cz před 12 hodinami
Tématické fráze:
dušená mrkev jako příloha,
mrkev na husto,
dušená mrkev,
dušená baby karotka,
recept mrkev na husto,
mrkev jako příloha,
baby mrkev jako priloha,
dušená mrkev recept,
recepty mrkev na husto,
recepty - mrkev na husto,
dušená mrkev pro děti,
vařená mrkev s masem,
mrkev dušena recept,
baby mrkev recept,
dušená karotka,
baby mrkev,
vařená mrkev,
recepty na dušena mrkev,
recept na mrkev na husto,
dušená baby mrkvička
Suroviny:
mrkev,
sádlo,
mouka hladká,
sůl,
cukr
Komentáře (48)
No, já dusím mrkvičku na cibulovém základě a zahušťuji až nakonec - sníží se tim riziko připálení