Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 144 kJ / 1 946 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 123,56 g |
| Tuky | 107,14 g |
| Vláknina | 17,42 g |
| Cholesterol | 319 mg |
| Sodík | 5,08 g |
| Sůl | 12,50 g |
| Sacharidy | 55,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Česnek utřeme se solí.
Krok 2: Do většího hrnku dáme víno, rozetřený česnek, mletou červenou papriku a majoránku, vše pořádně promícháme.
Krok 3: Mírně osolené maso a plátky slaniny, nebo špeku dáme do pekáče, který si vymažeme sádlem a zalijeme vínem.
Krok 4: Pekáč přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C do změknutí masa.
Krok 5: Když je maso hotové necháme zredukovat výpek a podáváme. Přílohu zvolíme brambory, nebo knedlíky.
Zveřejněno 3. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na víně a česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v96g
Moje poznámka
Hovězí na víně a česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v96g
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 12 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 19 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 20 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 21 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 21 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční bramborový salát se sojanézou
puppystaff1993 před 7 hodinami
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 7 hodinami
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 7 hodinami
Vánočka II
Sojkal před 8 hodinami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 9 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 10 hodinami
Uherská pěna
Daami před 11 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 12 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 12 hodinami
Tématické fráze:
sakumpikum,
hovezi na vine,
hovězí na česneku,
hovězí na česneku v troubě,
hovězí na víně s knedlíkem,
hovězí na víně v troubě,
hovezi na vine a cesneku,
hovězí plátky na vine v troubě,
jak zredukovat víno,
hovezi líčka na vine v troubě,
hovězi na česneku a na víně,
hovězí maso rece,
hovězí na česneku a víně,
hovězí na bílém víně,
hovězí na víně knedlík,
hovezi krajene na cesneku,
hovězí na víně a na česneku,
hovězí na víně recept,
hovězí na červeném víně s knedlíky,
hovězí na česneku a na červeném víně
Suroviny:
hovězí zadní,
slanina,
víno bílé,
česnek,
sůl,
paprika sušená sladká,
majoránka sušená,
sádlo
Komentáře (8)
líbí se mi to sakumpikum
a dala bych si k té výborné šťávičce např.gnocchi
úplně to cítím..já mám asi hlad
Ale konečně, tady přece jde o to maso, a to redy, klobouk dolů. vypadá přenáramně. Hovězí na česneku děláme, ale nikdy mně nenapadlo přidat to víno.
Jak jsem řek, já rejpal, klobouk dolů, hlubokou úklonu a bod přiletí za okamžik.