Suroviny
Porce: plech 30x40cm
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 628 kJ / 3 974 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 102,51 g |
| Tuky | 111,38 g |
| Vláknina | 14,18 g |
| Cholesterol | 1,74 g |
| Sodík | 1,01 g |
| Sůl | 2,26 g |
| Sacharidy | 633,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve vyšleháme tuhý sníh z bílků, přidáváme po částech moučkový cukr, opět zašleháváme. Dále už jen lehce zamícháme postupně žloutky (už ne šlehačem) a nakonec zase po částech už jen lehce mouku.
Krok 2: Pečeme asi 20 minut při 170°C.
Krok 3: Krém:
Uvaříme pudink = 1 l mléka, 3 pudinky + cukr. Do uvařeného ještě horkého vmícháme máslo a necháme za občasného míchání vychladit. Potom do studeného pudinku lehce vmícháme zakysané smetany a ochutíme, kdo má rád sladší, přidá ještě moučkový cukr (zakysaná smetana sladkost sráží). Krok 4: Potřeme vychládlý korpus, poklademe různým ovocem – toto zatlačíme do krému a povrch zarovnáme a dáme do lednice, než budeme mít hotovou polevu. Krok 5: Poleva:
v kastrůlku ponořeném v horké vodě rozehřejeme máslo, přidáme smíchaný cukr ze solamylem a kakaem, promícháme a vše spojíme přidáním horké vody. Mícháme do hladka. Krok 6: (Pozn.: Pokud by se Vám náhodou někdy stalo, že se poleva jakoby srazí – to je jen k dobru, protože přidáním dalších 1-2 lžic horké vody se nic nepokazí a za stálého míchání se směs znovu krásně spojí a je pěkně hebká…- jen míchat a míchat a nebát se toho, výsledek se dostaví). Krok 7: Hotovou polevu vyndáme z horké vody a promícháváme občas, aby trochu vychládla. Krok 8: Polevu lijeme doprostřed moučníku – lépe se roztírá do stran. Krok 9: Posypeme hned jemně strouhanou tatrankou. Krok 10: Piškot dáme ztuhnout do ledničky, klidně až do dalšího dne. Pudink se zakysanou potřebuje delší dobu, ale samozřejmě jej můžete krájet ten den po vychlazení asi za 2 hodiny, jen bude měkčí. Na fotce krájeno 2.den.
Uvaříme pudink = 1 l mléka, 3 pudinky + cukr. Do uvařeného ještě horkého vmícháme máslo a necháme za občasného míchání vychladit. Potom do studeného pudinku lehce vmícháme zakysané smetany a ochutíme, kdo má rád sladší, přidá ještě moučkový cukr (zakysaná smetana sladkost sráží). Krok 4: Potřeme vychládlý korpus, poklademe různým ovocem – toto zatlačíme do krému a povrch zarovnáme a dáme do lednice, než budeme mít hotovou polevu. Krok 5: Poleva:
v kastrůlku ponořeném v horké vodě rozehřejeme máslo, přidáme smíchaný cukr ze solamylem a kakaem, promícháme a vše spojíme přidáním horké vody. Mícháme do hladka. Krok 6: (Pozn.: Pokud by se Vám náhodou někdy stalo, že se poleva jakoby srazí – to je jen k dobru, protože přidáním dalších 1-2 lžic horké vody se nic nepokazí a za stálého míchání se směs znovu krásně spojí a je pěkně hebká…- jen míchat a míchat a nebát se toho, výsledek se dostaví). Krok 7: Hotovou polevu vyndáme z horké vody a promícháváme občas, aby trochu vychládla. Krok 8: Polevu lijeme doprostřed moučníku – lépe se roztírá do stran. Krok 9: Posypeme hned jemně strouhanou tatrankou. Krok 10: Piškot dáme ztuhnout do ledničky, klidně až do dalšího dne. Pudink se zakysanou potřebuje delší dobu, ale samozřejmě jej můžete krájet ten den po vychlazení asi za 2 hodiny, jen bude měkčí. Na fotce krájeno 2.den.
Zveřejněno 18. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pudinkové řezy s tatrankovým posypem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oApN
Moje poznámka
Pudinkové řezy s tatrankovým posypem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oApN
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 2 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 3 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 3 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 23 minutami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 46 minutami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 48 minutami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 2 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 2 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 4 hodinami
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 4 hodinami
Vaječný koňak
Vigousek před 5 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 5 hodinami
Tématické fráze:
pudinkové řezy,
luxusní pudinkové řezy,
řezy s tatrankami,
řezy s tatrankou,
pudinkové pracny,
řezy z tatranek,
moučníky a řezy recepty,
moučník s tatrankovým krémem,
buchta s tatrankou,
pudinkové řezy s ovocem a tatrankovým sypáním,
luxusní řezy,
řezy z tatrankami,
poleva z pudinku a vody,
rezy s tatrankovym kremem,
buchta s pudingem a tatrankou,
pudinkové řezy se zakysanou smetanou,
jemna a hebka jahodová bublanina,
řezy s tatranky,
jablečné řezy luxusní,
buchta s tatrankovým posypem
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
smetana zakysaná,
máslo,
ovoce,
kakao,
cukr moučkový,
máslo,
solamyl,
voda,
tatranka čokoládová
Komentáře (39)
Ale tento krém není moc tuhý, takže možná, že jsi měla jen o něco měkčí, než já. Trochu to jistí to máslo, mělo by být takové to tužší...
Díky za vyzkoušení, těší mě to
Magdalenka - plech 30x40cm, mám to uvedeno nahoře u rcptu.
Ešte dotaz - nie je to robené na najväčšom plechu do rúry? Podľa fotiek neviem tipnúť veľkosť plechu. Dík!
Už nemůžu na vzkazy ani svoje recepty
přikládám recept, podle kterého jsem pekla tento piškot http://www.toprecepty.cz/recept/15574-zakladni-pis..., je tam vidět i postup...
Ono je více způsobů, jak našlehat piškotové těsto, např.
a)šlehat žloutky s cukrem, přidat sníh a mouku, nebo
b)šlehat celá vejce s cukrem, přidat mouku... To možná myslíš.
Je to v podstatě jedno, jaký způsob zvolíš, hlavně vždy pořádně šlehat, já jsem spokojená s tímto uvedeným postupem, zdá se mi rychlý a ověřený.
Pokud šlehám s přidáním oleje a prášku do pečiva, volím způsob žloutky s cukrem do pěny, přidat olej,příp. mléko/vodu a nakonec sníh a mouku s pr.do pečiva.
Kdyby Ti to takhle nestačilo, napiš...