Vločkový nákyp s rybízem
Rýžový nákyp je velice známý, ale co takový nákyp z ovesných vloček? Nákyp se sladkokyselým rybízem vás zajisté příjemně překvapí. Jeho příprava není nijak složitá, nezbývá jen, než se do ní s chutí pustit.
Suroviny pro 1 dávka
menší zapékací mísa
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 740 kJ / 1 611 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,23 g |
| Tuky | 79,34 g |
| Vláknina | 12,72 g |
| Cholesterol | 935 mg |
| Sodík | 904 mg |
| Sůl | 2,13 g |
| Sacharidy | 158,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formu vymažeme tukem. Z osoleného mléka a vloček uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout.
Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky utřeme s máslem a cukrem a postupně je do vychladlé kaše přidáváme.
Krok 3: Z bílků vyšleháme tuhý sníh a nakonec jej opatrně vmícháme do vločkové kaše.
Krok 4: Do vymazané formy střídáme vrstvu kaše a vrstvu rybízu. Rybíz vždy pocukrujeme. Poslední vrstva bude kaše.
Krok 5: Nákyp pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, zhruba 30 minut.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vločkový nákyp s rybízem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RPL
Moje poznámka
Vločkový nákyp s rybízem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RPL
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 5 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 6 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 6 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
ovesný nákyp,
nákyp z ovesných vloček,
buchta s červeným rybízem,
rybíz recepty,
jahlová buchta,
recepty rybíz,
cookes,
recept rybíz,
amarantové placky,
cokkies,
jáhlové muffiny,
nákyp z vloček,
buchta z ovesných vloček,
www,jak uvarit ovesnou kasi.cz,
recept na rybízový jam,
řezy s červeným rybízem,
amarantový nákyp,
zdravé recepty jáhlový nákyp,
jáhlové vločky instantní jsou zdravé,
jáhlový koláč s rybízem
Suroviny:
mléko,
sůl,
vločky ovesné,
vejce,
máslo,
cukr moučkový,
rybíz,
tuk
Komentáře (7)