Vločkový nákyp s květákem

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 1 hod 4 porce Bezmasá jídla 7 názorů

Suroviny

150 g ovesných vloček
1 menší květák
1 vejce
sůl
pepř
petrželka
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Karfiol rozoberieme na ružičky a povaríme vo vode do polomäkka.

  2. Vločky za stáleho miešania opražíme, zalejeme vodou z karfiolu ( ak treba, dolejeme ďalšiu vodu ) a za stáleho miešania povaríme na kašu. Kaša by mala mať hustotu ako bešamel. Necháme ju prechladnúť, osolíme, okoreníme a vmiešame vajíčko.

  3. Do vymastenej misy uložíme karfiol, zalejeme vločkovou kašou a v rúre zapečieme dozlata.

  4. Na tanieri posypeme sekanou petržlenovou vňaťou. Podávame so zeleninovým šalátom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vločkový nákyp s květákem

  • casino casino

    cecilka:
    Vločky (nebo krutonky, které také dělám v remosce) se nepřipálí (zespodu) ale spíše spálí shora, ale avšak chvilku to trvá a než k tomu dojde je to zavčas cítit a stačí 2x, 3x prohodit...

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    cecilka: Spagetka odpovedala za mňa, ale je to tak, nasucho. A miešať. ( Díky spagi ).;-)
    Casíno : zapínať remosku kvôli troćhe vločiek a 3. min praženiu mi príde neekonomické a zbytočné. ;-)

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Spagetka, casino, vďaka za radu. Ja som doteraz konzumovala vločky iba ako skvelé raňajky=vločky, ovocie, najlepšie čerstvé, med a zaliať kyslou smotanou, prípadne jogurtom. Balada.
    A, casino, keď vločky pražíte v remoske, nepripália sa? Viď spagetkono upozornenie, že ich treba ustavične miešať.

    Odpovědět

  • casino casino

    Vločky pražím (peču?) v remosce:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    cecilka: Zastoupím Terezku. Ano pražit nasucho, ale bacha, stát u toho, míchat, strašně rádi se pálej ;-);-)a pocit máš správný, studený bude taky jedlý ;-);-)

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Terezka, keďže v kuchyni hrám 4.ligu, pýtam sa, vločky pražíme zrejme nasucho, však? A mám pocit, že nákyp by skvelo chutil aj studený, mám pravdu?:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dobrá obměna :-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: květákovy nákyp v remosce květákový nákyp s ovesnými vločkami slaný vločkový nákyp nákyp recept květakové videorecept na květákový nákyp kvetakovy nakyp s vlockami vločkový nákyp květákový nákyp s z ovesných vloček vločkové karbanátky s květákem kvetákový těstovinový nákyp recept květákový nákyp s ovesných vloček květákový nákyp ovesne vločky květákový nákyp z vloček květákový nákyp - veganský veganský mozeček

Zapomněl/a jsem heslo