Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený vepřový jazyk na žampionech

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Suroviny

Porce: 2-3, podle velikosti jazyků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 376 kJ /
329 kcal
Bílkoviny5,32 g
Tuky22,15 g
Vláknina13,62 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 354 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy24,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli, česnek a žampiony očistíme, žampiony nakrájíme i s nožkama na silné plátky, jednu cibuli a česnek nadrobno. Krok 2: Druhou cibuli, opláchnuté jazyky, masox a všechno koření (nejlépe ve vajíčku na louhování sypkého čaje) dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a pod pokličkou na mírném plameni vaříme do poloměkka jazyků. Krok 3: Pak jazyky vyjmeme, oloupeme a nakrájíme na plátky 2 cm silné. Krok 4: Do zapékací nádoby dáme cibuli, česnek, žampiony, přidáme nakrájené jazyky, olej, kmín, zakápneme sojovou omáčkou a podlijeme 1 dl vývaru. Krok 5: Přiklopíme víkem a v rozehřáté troubě na plný výkon pečeme 30 minut. Krok 6: 10 minut před dopečením odstraníme víko, přidáme máslo a dopečeme.

Podáváme s rýží, hodí se i šťouchané brambory.

Zveřejněno 4. 1. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokud do mísy k jazykům přidáme ještě kuřecí stehýnko a upečeme společně, bude hotová šťávička ještě chutnější. Zbytek vývaru z jazyků použijeme třeba jako základ na zeleninovou nebo jinou polévku. Dobrou chuť.

P.S. Pokud budeme jazyky vařit v obyčejném hrnci, tak od doby varu asi 40-45 minut, při použití papiňáku 25-30 minut.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený vepřový jazyk na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M54G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený vepřový jazyk na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M54G

Komentáře (30)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

No, myslím že na tuhost masa může mít vliv akorát tak, jestli byl brávek ukecaný, či zda ještě za života mlčel jako zařezaný:-D
Jazyky prakticky nelze převařit, ale stačí je vařit do chvíle kdy po nabodnutí na vidlici samy sklouznou:yes:
Jazyky se loupou od kořene ke špičce:yes:
V rcp není zmíněno podjazyčí...:-O ale pokud ho chcete odstranit, tak lépe se to dělá po vychladnutí masa:yes:

Simona Skolakova: Simi,díky:-K
casino:na těchto webovkách jsem patriot a upřednostňuji odkazy na zdejší recepty:-!

Dnes jsem si vybrala tento recept,měla jsem dva vepřové jazyky a tak volba byla jasná.Moc nám to chutnalo;-):yes:.Ale jazyky jsem musela vařit dobrou hodinu a půl v hrnci,nemám papiňák.;-)

Simona Skolakova: Simonko,děkuji za"oprášení"receptu po tak dlouhé době;-)Děkuji i za komentář a foto:-KTěší mě,že sis vybrala zrovna tento recept a jsem ráda,že chutnalo:-8
Simuš,teda tak dlouhou dobu jsem jazyky v obyčejném hrnci nikdy nevařila.Většinou těch cca 50 minut a když ještě připočtu 30minut pečení v troubě,tak byly krásně měkké.Asi to museli být starší čuníci:-)Ale hlavní je,že Vám jídlo chutnalo:yes:

Anna Kocikova: Anni nevím,ale stále jsem zkoušela zda už by byly a bohužel to bylo tuhé,ale neva asi to byly opravdu ze staršího pašíka.;-):yes:ale vůbec mi to nevadilo,já to psala kdyby někdo taky vařil v hrnci,aby se nedivil,že se to může stát a nepsal,že v receptu je udána kratší doba. ;-)

Ooooo,jemné maso z jazyka a houby,to musí šmakovat.:-p:-p:yes::yes:

mysulka::-))Děkuji:-*:-K

:-p mňam a fotka je krásná:yes::-K

Děkuji všem za kladné ohlasy a hlavně díky za moc milé komentáře,které mě zahřály u srdíčka;-):-K:-K:-K
Jani R.ani nevíš,jakou jsi mi udělala radost:-8:-*

:-Okrása:-p:-p:yes:15

krásné foto:-K:-K:yes::yes:
hezké papu:-p:-p;-):yes:

Dobrá motivace ;-);-);-)

No teda..:-(( Příjdeš si po 14 dnech, zavoníš jazykem a zase zmizneš, jak pára nad tlakáčem:-D. Andulko, já miluji tvé recepty;-). Podle tebe a Ivulinky se tak krásně vaří:-*

vypadá to báječně, určitě vyzkouším :-)

Krásný pokrm, úplně to vnímám na "chuťových pohárcích":-K:-p:yes:

Tématické fráze:
vepřový jazyk, pečený hovězí jazyk, veprovy jazyk recept, pečený vepřový ořech, vepřový jazyk recepty, vepřové jazyky recepty, hovězí jazyk pečený, vepřové na žampionech s rýží, hovězí jazyk na žampionech, hovězí jazyk, recepty vepřové jazyky, recept na vepřový jazyk, recept vepřový jazyk, vepřový jazyk na houbách, hovězí jazyk s rýží, veprovy jazyk v papiňáku, vepřovi jazik, pčený vepřový ořech, pečenývepřový jazyk, vepřový jazyk v troubě

Suroviny:
jazyk vepřový, masox, olej, omáčka sojová indonesia, cibule, česnek, žampióny, kmín celý, máslo, koření nové koření, pepř celý

Přidat fotografie receptu