Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 183 kJ / 1 956 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,57 g |
Tuky | 115,18 g |
Vláknina | 1,22 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 567 mg |
Sůl | 1,46 g |
Sacharidy | 181,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátkovou želatinu namočíme ve studené vodě a necháme nabobtnat.
Smetanu a karamely za stálého míchání rozpustíme v kastrůlku. Po rozpuštění karamel sundáme z ohně. Krok 2: Ze želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a za stálého míchání vkládáme do smetany s rozpuštěnými karamelami jeden plátek želatiny po druhém. Necháme chladnout.
Z poloviny cukru a bílků ušleháme sníh. Odložíme stranou. Krok 3: S druhou polovinou cukru vyšleháme smetanu. Jemnými pohyby spojíme šlehačku se sněhem a pomalu přidáme vychladlou směs karamel a želatiny. Vše dobře a opatrně smícháme.
Mousse nalijeme do formy, do které jsme si předem na dno položili piškot. Povrch uhladíme a dáme do lednice ztuhnout. Po ztuhnutí zdobíme podle fantazie.
Smetanu a karamely za stálého míchání rozpustíme v kastrůlku. Po rozpuštění karamel sundáme z ohně. Krok 2: Ze želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a za stálého míchání vkládáme do smetany s rozpuštěnými karamelami jeden plátek želatiny po druhém. Necháme chladnout.
Z poloviny cukru a bílků ušleháme sníh. Odložíme stranou. Krok 3: S druhou polovinou cukru vyšleháme smetanu. Jemnými pohyby spojíme šlehačku se sněhem a pomalu přidáme vychladlou směs karamel a želatiny. Vše dobře a opatrně smícháme.
Mousse nalijeme do formy, do které jsme si předem na dno položili piškot. Povrch uhladíme a dáme do lednice ztuhnout. Po ztuhnutí zdobíme podle fantazie.
Zveřejněno 5. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pěnový dort (mousse) z mléčných karamel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3KLR
Moje poznámka
Pěnový dort (mousse) z mléčných karamel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3KLR
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 4 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 8 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 10 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 2 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 2 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 3 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 4 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 5 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 5 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 5 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 5 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 7 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 7 hodinami
Tématické fráze:
karamelova pena,
karamel recept,
pěnový pohár,
karamelový dort,
karamelový mousse recept,
mléčné karamelky,
mlečné recepty,
kolik váží plátek želatiny,
karamelova pena do dortu,
recept na karamelu vy dort,
karamelový dort recept,
karamelový pohár recept,
dort karamel,
recept na dort,
karamelový mousse,
krém z mléčných karamel,
karamel,
plněný sváteční mousse dort od food bloggerů,
karamelová pěna mousse,
domaci mlecne karamely krem
Suroviny:
karamelky,
želatina,
smetana,
bílek,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
vejce,
cukr krystal,
mouka hladká,
škrob kukuřičný
Komentáře (32)
tohle si někdy udělám, vypadá to naprosto luxusně.. foto.. dokonalost sama
Děkuji
Sarovka a Katy: Spodek dortíku jsem si vyrojil kulatým vykrajovátkem, podle toho jsem si uřízl proužek piškotu, tak aby mi to vyšlo po celém obvodě kulatého piškotového základu, a kolem tohoto piškotu jsem připevnil pomocí lepící pásky silnou ohebnou folii a pak jsem to naplnil moussem.Když to sestydne tak se odstraní folie a piškot drží svůj tvar
1. plátek želatiny - není možné uvést váhu?
2. bude mi mousse držet tvar ve formičkách na semifreda?
3. piškot připevním krémem
Omlouvám se a děkuji
Pajaska a zizala teď jste mě odhalili