Pařížské kostky
Jednoduché a lahodné řezy inspirované slavným pařížským dortem. Ať už k nedělní kávě nebo na rodinnou oslavu, vláčný kakaový korpus a čokoládová šlehačka nikdy nezklamou a vykouzlí úsměv na tváři nejen milovníkům čokolády.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 798 kJ / 4 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,34 g |
Tuky | 152,18 g |
Vláknina | 39,50 g |
Cholesterol | 789 mg |
Sodík | 519 mg |
Sůl | 1,79 g |
Sacharidy | 606,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 9. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížské kostky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkVk
Moje poznámka
Pařížské kostky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkVk
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 6 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 21 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krenex
dragomirac před 59 minutami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 1 hodinou
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 1 hodinou
Buchta Fešák
LuccHansel před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 2 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 2 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
perseus před 3 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 4 hodinami
Tématické fráze:
parizske kostky,
pařížské kostky recept,
recept pařížské kostky,
recept na pařížské kostky,
pařížská kostka,
recepty pařížské kostky,
parisky krem,
pariska slehacka,
pařížsky zákusek,
parišske kostky,
pariske kostky,
pařížský krém,
pařížké kostky,
pařížský kostky,
nejlepší zákusky,
nejlepší zákusek,
tuk iva,
pařížská kostka recept,
parizske rozky,
pariske rezy
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mléko,
olej,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
kakao,
smetana 33%,
cukr,
kakao,
cukr vanilkový,
čokoláda
Komentáře (64)
Jsou 2 typy "paříže"
Do pařížského kremu pak čokoláda - krasně oba drží, světlý i tmavý. Prestala jsem to dělat právě kvůli tomu ztuženému tuku, ale tenhle recept (bez něj) určitě vyzkoušim
Hotová alchymie, za to mi teda žádná buchta nestojí, budu se držet svých osvědčených
Jak tu kdo vaří? Každej tak, jak umí, tak, jak má nastavené chuťové pohárky, tak jak mu to možnosti dovolí. Někdo jednoduše, někdo složitěji, někdo po česku, někdo vaří exotiku. Sto lidí, sto chutí. Recepty tu dáváme v dobré víře, že si stejně tak, jako my, pochutnají i druzí, najdou nápady a inspiraci. Každý tu má prostě prostor a záleží na každém, jak toho dokáže využít...
Chodím sem přes dva roky a je mi tu fajn, baz pocitu návštěvy kurníku
p.s. jinak snáším krásná eMka a když se snažím, povede se i eLko
nakokodanou
p.s. joo a ten tuk je tam pro pevnejsi konzistenci
Hello promiň,ale nedalo mi nereagovat!!!