Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 021 kJ / 483 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,47 g |
| Tuky | 40,67 g |
| Vláknina | 3,43 g |
| Cholesterol | 73 mg |
| Sodík | 865 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 7,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vykuchané, kuchyňsky upravené pstruhy, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme papírovou utěrkou, opepříme a osolíme zevnitř i zvenku a potřeme olivovým olejem. Na bocích uděláme zářezy pro lepší propečení ryb.
Krok 2: Z větviček rozmarýnu a tymiánu otrháme lístečky. Mandličky si opražíme na pánvi. Mezitím si připravíme žervé s kapií, přidáme rozetřený česnek, zamícháme a pak touto směsí naplníme břišní dutiny ryb a vše zasypeme pokrájenou šunkou a částí bylinek.
Krok 3: Bříška pstruhů uzavřeme (přichytíme) párátkem. Zářezy na bocích vyplníme opraženými mandlemi a posypeme odrhnutými a pokrájenými bylinkami. Pokapeme zbytkem olivového oleje, smíchaným s červenou sypkou paprikou a posypeme kmínem.
Krok 4: Ryby takto připravené vložíme na plech vymazaný máslem a pokrájenou cibulkou a pečeme do měkka podle velikosti ryb.
Zveřejněno 22. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruh plněný, s vůní bylinek, mandlí a koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQBY
Moje poznámka
Pstruh plněný, s vůní bylinek, mandlí a koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQBY
Nejnovější recepty
Likérové kávy
Přidáno před 1 hodinou
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 2 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 3 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 12 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 16 hodinami
Kapr na křenu
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sušenky z ovesných vloček
káťa před 8 minutami
Povidlové slepovánky
Janina2410 před 12 minutami
Likérové špičky
Klanic před 33 minutami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
barypb před 33 minutami
Posvícenské ořechy
Hannca před 43 minutami
Kuřecí nudličky v jogurtové omáčce s křupavými gnocchi
barypb před 52 minutami
Rohlíčky z tatranek
jaroko před 54 minutami
Kuře pečené s batáty, mrkví a sušeným ovocem
Wikki před 1 hodinou
Zdravé celozrnné sušenky
káťa před 1 hodinou
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
LUCAH před 2 hodinami
Tématické fráze:
jaké bylinky na ryby,
koreni a bylinky na ryby,
jaké koření na pstruha,
bylinky na pstruha,
bylinky na ryby,
jaké bylinky na pstruha,
bylinky na rybu,
jaké koření na ryby,
jaké bylinky na rybu,
pstruh bylinky,
pstruh s mandlemi,
bylinky na pstruhy,
pstruh na bylinkách,
jaké koření na rybu,
pstruh a bylinky,
bylinka na ryby,
recepty z bylinek,
pstruh plněný mandlemi,
pstruh na páře,
koreni na ryby vetvicky
Suroviny:
pstruh,
olej olivový,
česnek,
šunka,
rozmarýn,
tymián,
petrželka,
libeček,
cibulka jarní,
sýr gervais s kapií,
pepř,
mandle,
kmín celý,
máslo,
sůl
Komentáře (19)