Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 672 kJ / 639 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,96 g |
| Tuky | 30,34 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 150 mg |
| Sodík | 4,01 g |
| Sůl | 7,50 g |
| Sacharidy | 17,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Naporcovaného králíka dobře opláchneme.
Krok 2: Pancettu, kterou máme úmyslně nakrájenou na silné plátky, rozkrájíme na klínky a dáme na tácku zmrazit do mrazničky – bude se nám s nimi poté výborně špikovat králičí maso.
Krok 3: Králičí maso a to zadní stehna a hřbet bohatě prošpikujeme lahodnou Pancettou.
Krok 4: Porce králíka poté dobře osolíme, opepříme a bohatě posypeme kmínem. Takto nachytaného králíka dáme podlitého vodou péct při střední teplotě do pekáče.
Krok 5: Obložíme porce v pekáči hrubě nakrájenou cibulí a kusy mrkve. Přidáme i bobkové listy a nového koření. Pokud nám zbyla nějaká Pancetta tak ji také přidáme k masu.
Krok 6: Pečeme pomalu, tak aby se maso nevysušilo a přitom zůstalo krásně lahodné a šlo tzv. setřepat od kosti.
Krok 7: Několikrát během pečení přelijeme výpekem.
Krok 8: Po upečení podáváme se zelím nejlépe kysaným a houskovým knedlíkem. Lze podávat i jen s bramborem podlité výpekem.
Zveřejněno 23. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na kmínu s Pancettou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DJMx
Moje poznámka
Králík na kmínu s Pancettou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DJMx
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 1 hodinou
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 1 hodinou
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 1 hodinou
Datlové kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 7 hodinami
Rychlá a výborná majonéza z vařených vajec
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 12 minutami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 54 minutami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 1 hodinou
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 2 hodinami
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 2 hodinami
Vaječný koňak
Vigousek před 3 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 3 hodinami
Tvarohová štola
Pavlina3 před 4 hodinami
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Jan Nemec před 4 hodinami
Rychlé a snadné vepřové nudličky - fofr večeře
Trol60 před 4 hodinami
Tématické fráze:
králík recepty,
kralik na kmine,
kralik na kminu,
recepty na králíka,
králík na kmine recepty,
recepty kralík na kmíně,
nalozeni kralika,
naporcováný králík,
jak špikovat králíka,
recepty z kralika,
kralík na na kmíně,
králík na kmine,
králík na kmíně se zelím,
recept s pancettou,
králík s pančettou a mrkvi,
králík na kmíně a medu,
pečené maso s pancettou,
spikovani kurete,
kuře po sečuánsku,
koření na králíka
Suroviny:
králík,
pancetta,
kmín celý,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
cibule,
bobkový list
Komentáře (10)
pri tomto recepte oceňujem hlavne to že ste chuť králičieho mäsa nesprznil odpadom typu Koření na králika, vegeta, jíška a iné patvary a pachute.