Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 183 kJ / 2 912 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,07 g |
Tuky | 137,76 g |
Vláknina | 38,70 g |
Cholesterol | 392 mg |
Sodík | 9,41 g |
Sůl | 23,31 g |
Sacharidy | 337,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Závitky: řezy masa vyklepeme do co největšího plátku, osolíme, opepříme z obou stran. Poklademe kysaným zelím a nadrobno nakrájenou anglickou. Zabalíme do závitků a zajistíme párátky či kuchařskou nití.
Krok 2: V kastrolu rozehřejeme tuk a zprudka ze všech stran závitky opečeme, tím se zatáhnou. Poté je vyjmeme, do výpeku vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou zesklovatíme a opět vložíme závitky a zalejeme nejlépe vývarem (či vodou), aby závitky mírně vyčnívaly.
Krok 3: Dusíme pomalu do měkka 45-60 minut.
Krok 4: Až je maso hotové, opět vyjmeme závitky a celé koření, omáčku zasypeme moukou a tyčovým mixérém rozmixujeme do hladka a převaříme.
Krok 5: Můžeme přidat smetanu na vaření a poté procedit přes jemný cedník. Podáváme s bramborovými knedlíky či kaší.
Krok 6: Bramborový knedlík: Oloupané brambory uvařime do měkka, rozmačkáme na jemno a necháme vychladnout. Přidáme mouku, krupici, vejce a sůl a vypracujeme vláčné těsto. pokud by bylo řídké, přidáme mouku. Vytvoříme 3 díly, z nichž tvarujeme šišky, které vaříme v osolené vodě 15 minut. Poté vyjmeme a potřeme sádlem a nakrájíme na plátky.
Zveřejněno 25. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Záhorácký závitek s bramborovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQ1Y
Moje poznámka
Záhorácký závitek s bramborovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQ1Y
Nejnovější recepty
Bazalková frittata
Přidáno před 3 hodinami
Nepečený makový koláč
Přidáno před 9 hodinami
Oblíbená žemlovka
Přidáno před 18 hodinami
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno před 19 hodinami
Těstoviny s dýní a rajčaty
Přidáno před 19 hodinami
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno 5. 9. 2025 10:03:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Červená řepa jako chuťovka s cibulí, nebo jako salát
janecpavel před 7 minutami
Vločkové zdravé sušenky
zdenek.vejmola před 10 minutami
Rychlý švestkový koláč
Vivvien před 1 hodinou
Dvacetiminutový švestkový koláč
TH před 1 hodinou
Vepřové plátky s česnekem a majoránkou
jjj82 před 1 hodinou
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Kajkajak před 3 hodinami
Dušená mrkev
Kajkajak před 3 hodinami
Kuře na paprice se smetanou
MirekFM před 3 hodinami
Švestková Nutella
Capri1412 před 3 hodinami
Hrášková polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Tématické fráze:
záhorácký závitek,
co k bramborovým knedlíkům,
vepřové závitky s bramborovým knedlíkem,
horácký závitek,
co s bramborovým knedlíkem,
horácké závitky,
recepty s bramborovým knedlíkem,
co k bramborovemu knedliku,
zahoracky rizek,
záhorácký závitek recept,
s bramborovým knedlíkem,
vepřové maso s bramborovým knedlíkem,
jídlo s bramborovým knedlíkem,
závitky z plecka,
jídla s bramborovým knedlíkem,
záhorácký veprovy zavitek,
co se zbylými bramborovými knedlíky,
omáčka s bramborovým knedlíkem,
co s bramborovými knedliky,
co k bramborovemu knedlíku?
Suroviny:
plecko vepřové,
zelí kysané,
slanina anglická,
vývar,
cibule,
sádlo,
smetana na vaření,
sůl,
pepř,
bobkový list,
koření nové koření,
brambory,
mouka hrubá,
krupice,
vejce,
sůl
Komentáře (19)
vítám tě na Topkách a přeju hodně kulinářských zážitků, ať se ti tu líbí