Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 056 kJ / 1 925 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 130,87 g |
| Tuky | 75,31 g |
| Vláknina | 67,70 g |
| Cholesterol | 415 mg |
| Sodík | 6,10 g |
| Sůl | 14,45 g |
| Sacharidy | 148,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Petržel a mrkev jemně nastrouháme, celer pokrájíme na hrubší nudličky.
Krok 2: Na oleji zpěníme posekanou cibuli, vložíme maso a ze všech stran zprudka opečeme.
Krok 3: Nakonec restujeme i připravenou zeleninu, podlijeme vodou, přidáme koření a dusíme doměkka.
Krok 4: Měkké maso vyjmeme, omáčku zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a povaříme.
Krok 5: Maso na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s dušeným celerem a brambory nebo bramborovými gnocchi.
Zveřejněno 2. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzené maso dušené v celeru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x9GJ
Moje poznámka
Uzené maso dušené v celeru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x9GJ
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 11 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 12 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno 7. 12. 2025 01:09:02
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno 6. 12. 2025 19:03:50
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno 6. 12. 2025 17:46:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 6 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 10 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 11 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 11 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 11 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 12 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 12 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 12 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 12 hodinami
Tématické fráze:
dušené uzené maso,
maso na celeru,
uzene maso recepty,
kuchařka podle mančingové,
uzené maso recept,
opečený celer,
uzené maso dušené,
recepty z uzeného masa,
recepty z celeru,
dušené uzené maso recepty,
dusené uzené,
uzený maso dušené,
recepty podle mančingové,
recepty od mančingové,
kuchařka mančingové,
celer recepty,
recepty z knihy mancingove,
nove recepty od mancingove,
dušený celer,
maso dušené s celerem recepty
Suroviny:
maso uzené,
celer,
mrkev,
petržel,
cibule,
smetana kysaná,
mouka hladká,
pepř,
koření nové koření,
olej,
sůl,
pepř
Komentáře (22)
Snad se tu ukáže a vysvětlí, jak to je.
U Bahula: je zmršený rcp asi výjimkou potvrzující pravidlo, že její rcp jsou
(možná ale k nesrovnalostem došlo cizím přičinění při redigování textu)
Že ale i vy račte být v záhlaví mezi těmi, kterým se rcp líbí, je s podivem...
(možná ale k nesrovnalostem došlo cizím přičinění při redigování textu)
Ale z fotky je zřejmé, že celer není v omáčce, ale že se dusí? restuje? zvlášť....název říká, že "uzené dušené v celeru"...v bodu 5. že podáváme s omáčkou a dušeným celerem...v postupu se celer nakrájí a pak už tam nějak není..."restujeme připravenou zeleninu" ale podle fotky asi bez toho celeru....maso se zřejmě před úpravou nakrájí na plátky? ...
Krásná fotka a dobrý recept
Ale opravdu si nikdo z