Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbové placičky se sýrem

Smažené placičky s voňavými lesními houbami jsou skvělé jen tak samostatně, případně s oblíbeným dipem. Můžete je ale použít jako hlavní chod třeba s bramborami. Zužitkujete do nich různé druhy čerstvých hub, jejich příprava je velmi snadná a rychlá.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 318 kJ /
1 271 kcal
Bílkoviny55,08 g
Tuky62,84 g
Vláknina53,50 g
Cholesterol 659 mg
Sodík 988 mg
Sůl2,18 g
Sacharidy95,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. Osmahneme ji na másle. Přidáme pokrájené houby a dusíme, dokud se neodpaří přebytečná voda. Krok 2: Rohlíky pokrájíme, přelijeme vlahou smetanou nebo mlékem a necháme vsáknout. Rozmačkáme vidličkou a přidáme k houbám. Krok 3: Přidáme vejce, nastrouhaný sýr, sůl, pepř, podle potřeby strouhanku a dobře promícháme. Krok 4: Z houbové směsi vypracujeme menší placičky, které smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách dorůžova. Krok 5: Podáváme je samostatně, s dipem a zeleninou, nebo s bramborami.

TIP: 7 skvělých jídel z lesních hub

Zveřejněno 16. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oVz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oVz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak jsem je delal poprve a slo to dobre ;-) a chutnalo to vyborne.:-pDiky za tip.:yes:

ahoj recept zajmavý ale placky z toho nesli udelat ani nahodou a to jsem tam ty strouhanky dala docela dost.:-(

No Maris, fotky nádherné a nutí mě to jídlo pak připravit:-D:yes:

Maris - já to beru fakt jako legraci - nakonec jde tu o fotky k receptům a ne o život ;-);-):-D:-D

Jéé, spagetko, to mě mrzí;-( - ale zase...:-D:-)):-)). A víš, že jsem na Tebe dnes myslela, když jsem vybírala recept, že asi u vás budou houby, když jsem viděla tu úrodičku;-):-):-)

:-D:-D:-D o 3 minuty ... víš co? :-D Ale jsou fakt dobrý

Moc, moc doporučuji, jsou výborné :-p Dávám bodík:yes:

Tématické fráze:
houbové recepty, nejlepší recepty z hub, nejlepší houbové recepty, houbové karbanátky se sýrem, houbový prejt, dietní houbové karbanátky, placky z hub, houbové karbenátky, recepty houbové placky, houbové placky, nejlepší houbové karbanátky, dukanovy karbanátky, květakové placičky videorecept, dorty videorecepty, videorecepty, patizonové placičky s houbami, květákové karbanátky s houbami, placičly z hub, houbové plcičky, houbové placky recept

Suroviny:
houby čerstvé, cibule, rohlík, máslo, smetana na vaření, vejce, sýr tvrdý, strouhanka, olej, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu