Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 32 211 kJ / 7 699 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 328,22 g |
| Tuky | 708,24 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 2,03 g |
| Sodík | 3,18 g |
| Sůl | 6,84 g |
| Sacharidy | 2,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si nakrájíme slaninu na malé kostičky, které orestujeme na pánvi, přidáme k nim rozmíchaná vejce a usmažíme omeletu. Dáme do hrnce podusit kapustu, jakmile je kapusta hotová, slijeme zbytek vody.
Krok 2: Bůček podélně prořízneme (ne uplně), jen tak, aby nám vznikl větší plát masa. Potom maso naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, opepříme, osolíme, pokmínujeme.
Krok 3: Začneme plnit roládu:
Maso stejnoměrně posypeme kapustou, na kapustu dáme vaječnou omeletu a na omeletu nasypeme na kolečka nakrájený pórek. Znovu osolíme, opepříme. Maso začneme stáčet do rolády, kterou nakonec převážeme potravinovým provázkem. Krok 4: Maso vložíme do zapékací mísy, podlijeme troškou vody a pečeme zhruba 1,5 hodiny. Do mísy můžeme přidat na kolečka nakrájenou cibuli, zeleninu, jak kdo má rád. Jako přílohu volíme brambory na jakýkoliv způsob.
Maso stejnoměrně posypeme kapustou, na kapustu dáme vaječnou omeletu a na omeletu nasypeme na kolečka nakrájený pórek. Znovu osolíme, opepříme. Maso začneme stáčet do rolády, kterou nakonec převážeme potravinovým provázkem. Krok 4: Maso vložíme do zapékací mísy, podlijeme troškou vody a pečeme zhruba 1,5 hodiny. Do mísy můžeme přidat na kolečka nakrájenou cibuli, zeleninu, jak kdo má rád. Jako přílohu volíme brambory na jakýkoliv způsob.
Zveřejněno 5. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněná bůčková roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9OBB
Moje poznámka
Plněná bůčková roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9OBB
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 5 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční štola z tvarohového těsta
beruna1 před 1 hodinou
Moravanské kuřecí nudličky
wimra před 1 hodinou
Sýrové karbanátky
Slaninova.L. před 1 hodinou
Jahodový likér
Jirka55221 před 3 hodinami
Domácí chleba
Samjda před 3 hodinami
Vánoční věnec
Stefi.f před 7 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 14 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 16 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 16 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 16 hodinami
Tématické fráze:
plněná bůčková roláda,
bůčková roláda plněná nádivkou,
bůčková plněná roláda,
bůčková roláda plněná,
bůčková roláda,
bůčková roláda recept,
bůčková roláda se zelím,
krájení masa na roládu,
čím naplnit bučkovou roládu,
buckova rolada plnena zelim,
jak krájet maso na roládu,
jak se dělá bůčková roláda,
bůčková roláda se sýrem,
recept na buckovou roladu,
dobrá bůčková roláda,
plněná roláda z bucku,
bůčková roláda plněná vejci,
bučkove rolady,
napln do buckove rolady,
vepřové roládky se sýrem zabalené v anglické slanině
Suroviny:
bůček bez kosti,
kapusta,
pórek,
vejce,
slanina anglická,
česnek,
sůl,
pepř,
kmín celý,
Komentáře (12)