Bruschetta s rajčaty
Bruschetta je typický italský předkrm, známý již po celá staletí. Dokřupava opečený toust připravíme s rajčatovou směsí, provoněnou česnekem, bazalkou a parmezánem. Bude nám chutnat jako výborná a lehká snídaně, večeře nebo svačina.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 614 kJ / 147 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,28 g |
Tuky | 0,52 g |
Vláknina | 11,72 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 22 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 28,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata jemně pokrájíme na drobné kostičky.
Krok 2: K rajčatům přidáme najemno nakrájenou bazalku, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, olej a smícháme.
Krok 3: Necháme vychladit.
Krok 4: Pod grilem zapečeme plátky baget do jemného zezlátnutí.
Krok 5: Naneseme na ně rajčatovou směs, posypeme je parmezánem a dozdobíme lístečky čerstvé bazalky.
Zveřejněno 30. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bruschetta s rajčaty
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyJ3
Moje poznámka
Bruschetta s rajčaty
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyJ3
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 23 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno 20. 8. 2025 04:40:10
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé a křehoučké taštičky
Miary před 11 minutami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
dexulka před 46 minutami
Cottage s banánem a jablkem
vojfrancezska před 3 hodinami
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 11 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 13 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 13 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 15 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 15 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 15 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 15 hodinami
Tématické fráze:
bruschetta s rajčaty,
brusketa,
bruschetta s rajčaty a mozzarelou,
co s rajčaty,
bruschetta,
brusketa recept,
brusketa s rajčaty,
brusketa s rajčaty recept,
bruščeta,
brusceta s rajčaty,
rajčatová bruschetta,
bruscheta s rajčaty recept,
bruschetta recept,
bruscetta,
brusketa recepty,
bruscheta s rajcaty,
brusceta recept,
bruskety recepty,
bruskety,
bruschetta výslovnost
Suroviny:
rajče,
bazalka čerstvá,
sůl mořská,
pepř drcený,
česnek,
olej olivový,
parmazán,
bageta
Komentáře (21)
A opravdu se to vyslovuje brusketa.
no, popravdě.. ta chuť rajčat v tomto období není nic moc, taktéž barva... už se těším na vlastní
a máš pravdu v tom, že je to lahoda, která má jistě mnoho verzí a podob, všechny jsou jistě chutné
Moje dcera už několikrát připravovala bruschettu s rajčaty, tuňákem, mozzarellou a parmazánovou posypkou, ale zatím mi nedovolila to vyfotit. Ovšem je to hrozně moc dobré..
Mimochodem, jak se to správně čte...? Já fakt nevím, vždycky jsem to vyslovovala "brusšeta", ale teď v reklamě běží výslovnost "brusketa" (ale tam se jedná o tvrdou topinku s příchutí..) Tak úplně nevím - "ňoky" (gnocchi) jsem si osvojila dávno, ale tady si nejsem jistá
si mě svými fotkami totálka zazdila