Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolice v květáku

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 529 kJ /
605 kcal
Bílkoviny48,16 g
Tuky28,12 g
Vláknina26,50 g
Cholesterol 554 mg
Sodík 351 mg
Sůl0,77 g
Sacharidy26,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme a uvaříme v osolené vodě do měkka tak, abychom ho mohli lehce rozmačkat vidličkou. Krok 2: Brokolici rozebereme na růžičky. Krok 3: Do rozmačkaného květáku přimícháme smetanu, vejce, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a promícháme. Krok 4: Formičky vymažeme máslem, na dno dáme trochu květákové hmoty, pak vsadíme růžičku brokolice a doplníme po okraj opět květákovou hmotou ( viz. fotopostup). Krok 5: Troubu předehřejeme na 180°C, formičky vložíme do vodní lázně, přiklopíme a necháme v troubě 50-60 minut ztuhnout.

Zveřejněno 12. 3. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Můžeme podávat jako přílohu nebo hlavní jídlo.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brokolice v květáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jlr2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brokolice v květáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jlr2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

1974andrea:to je pravda;-):yes:tak příště;-)

Simona Skolakova:Jé Simčo, super. Díky za fotečku :-K Určitě by tam byl dobrý i třeba nějaký chuťově výraznější sýr;-)

Nedalo mi to a protože se mi receptík líbí,tak jsem dnes vyzkoušela;-)místo misek jsem použila srnčí hřbet,ale už vím,že té směsi to chce více než je psáno v receptu,tak příště;-)Taky si to chce více pohrát s tou brokolicí,aby tam byly ty stromečky;-):-D
Jinak je to velmi chutné,určitě zase udělám, už budu vědět jak na to;-)Přidala jsem Ti Andrej fotečku.;-)

Receptík na mne vykoukl z náhodných a zírám jako blázen:-O:-O;-)moc se mi líbí nápad i provedení;-):yes:a s tím srnčím hřbetem je to dobrý nápad,ale už to nebude asi takové hezké,ale na chuti to jistě neubere:-p;-)Ale za vyzkoušení to stojí;-):yes:

zajímavé jidlo:-8

march_1::-D:-)) To je fakt, vypadá to tak;-) Díky:-K

Andreo,luxusní podívání!Fotky jak na vernisáž.Chvály není nikdy dost,takže ....móooooc šikovná!Až to udělám doma,tak tomu budu říkat "stromečky pod lavinou od Áji":-))

1974andrea: houby, vymejšlím jiný blbosti, chááá :-D:-D:-D:-K:-K

spagetka:Ale asi nemáš tolik času vymejšlet blbosti;-)

1974andrea: díky za nápad, jsi kreativní, proč mě tohle nenapadne :-(- no to je právě ten rozdíl, noooo ;-);-):-K:-K

maris:Díky i tobě Maruško:-8

1974andrea: Adrejko, super nápad:yes::-)

Pajaska:Díky za pochvalu;-):-K

To je kouzelné,super nápad.:yes::yes::yes:

Jsem ráda, že se vám tento výtvor líbí:-8 a je to zase zelenina trochu jinak;-)

Krásn udělané, opravdu pěkné:-K;-):-)

Andy, super nápad:yes::-K A samozřejmě opět krásné fotky:yes:

Merylas:Maruško děkuju:-K, jsem ráda, že se to na pohled líbí a je to i moc dobré;-)

Andy, tak tohle je opravdu perfektní;-):yes: Moc se mi to líbí:-!

Moc ještě jednou děkuju:-8:-K

:-O:-O Tak tohle je teda bomba. Jsi velice kreativní ;-):yes::yes:

:-))nádhera:-)):-K:-O:-O:yes::yes:+ bod

Díky dámy, mám radost, že se vám ten nápad líbí:-K:-8

:-O:-O tady se někdo vyřádil:yes::yes:
klobouk dolů, děvče z Plzně:-);-):-K:yes:

srettka::-D:-D:-D:-D:-D Bože...:-D:-D:-D:-D:-D:yes:

Andy, si neskutočne kreatívna. Máš môj hlboký obdiv. :yes:

tý brďo, to je ale nápad a já přemýšlela, jak jsi tam tu brokoldu dostala:-D:-D:-D:yes::yes::yes:

Andri,krásná nápaditá bašta:-K+8:-p:yes:Vidím,že je nás více,co jsme dnes vařili zdravě;-):-D
Komentáře od Srettuli nikdy nezklamou,také je mám moc ráda:-D:-D:-D

Tématické fráze:
recepty z květáku a brokolice, květák a brokolice, jídla z brokolice a květáku, květák a brokolice recepty, recepty z brokolice a kvetáku, kvetak brokolice, jidlo z brokolice, recepty květák brokolice, květák a brokolice recept, květák s brokolicí, recept na květák a brokolici, brokolice jako květák, recept z brokolice a kvetaku, brokolice květák, brokolice a květák, brokolice recepty, recept brokolice a kvetak, brokolice v květáku, recepty brokolice květák, květák brokolice recept

Suroviny:
květák, brokolice, vejce, smetana, sůl, ořech muškátový, pepř

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu