Slepice z plzeňské krčmy
Ze slepice můžete připravit skvělý nedělní oběd po kterém se vaši strávníci budou doslova oblizovat až za ušima. Slepici dle receptu z plzeňské krčmy připravíme s příjemně nasládlou švestkovou omáčkou, která voní po divokém koření.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 344 kJ / 1 277 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,35 g |
Tuky | 129,85 g |
Vláknina | 3,90 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 2,41 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 16,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: V tlakovém hrnci s vodou vaříme slepici na mírném ohni do poloměkka, necelou hodinu. Vývar uchováme.
Krok 2: Slaninu nakrájíme na kostičky. Sušené švestky nasekáme. Slepici naporcujeme na jednotlivé díly, které opečeme zprudka v pekáčku na oleji.
Krok 3: Slepici vyjmeme a přidáme slaninu. Opečeme, přihodíme švestky, bobkový list, jalovec, vmícháme povidla a zalijeme trochou vývaru. Necháme probublat a přidáme maso.
Krok 4: Přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme do měkka, zhruba 1 hodinu. Dle potřeby podléváme vývarem tak, aby se nám vytvořil dostatek husté šťávy.
Krok 5: Asi 15 minut před koncem pečení odkryjeme, přidáme nakrájené jablko a dopečeme kůrčičku.
Krok 6: Podáváme s bramborovými šiškami a se zelím.
Zveřejněno 21. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slepice z plzeňské krčmy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7OxA
Moje poznámka
Slepice z plzeňské krčmy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7OxA
Nejnovější recepty
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Cukeťák
Přidáno před 2 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno před 19 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tyrolské Gröstle
Fitulka před 7 minutami
Asijský pikantní zelný salát
jana 5051 před 22 minutami
Cuketová krémová polévka
Boxiska před 38 minutami
Jednoduché langoše
Fitulka před 47 minutami
Hermelínové kuřecí nudličky
Fitulka před 1 hodinou
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Krajanekcestovatel před 1 hodinou
Hovězí v ústřicové omáčce
SCR_Ltm před 2 hodinami
Fazolový salát
Anna.Milkova před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Kahy0 před 2 hodinami
Pečená cuketa s česnekovo-koprovým dipem
magdalenka před 3 hodinami
Tématické fráze:
recepty co ze slepice,
recepty ze slepice,
slepice recept,
slepice recepty,
bazanti slepice recept,
recepty na slepici,
recepty na jídla ze slepice,
bažantí slepice,
co uvařit ze slepice,
recept na slepici,
plzeňská bašta recept,
recept slepice,
bažantí slepice recepty,
jidlo ze slepice,
jídla ze slepice,
jak zabít slepici,
úprava slepice,
recepty slepice,
recept na bažantí slepici,
slepice v červeném oleji recept
Suroviny:
slepice,
povidla švestková,
švestky sušené,
slanina,
bobkový list,
jalovec,
vývar drůbeží,
jablko,
olej
Komentáře (40)
Super
rozhodně se ozvu a jen ještě dotázek, jak dlouho se asi slepička peče v boudičče