Coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou
Coquelet jsou mladí kohoutci, staří asi 4-6 týdnů, kteří váží pouze 400-600 gramů. Pro svoji malou velikost se nejčastěji připravují vcelku. V tomto receptu je naplníme výbornou houbovou nádivkou a pečeme pokryté máslem. Díky tomu bude jejich maso dokonale jemné.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 276 kJ / 2 695 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,35 g |
| Tuky | 273,83 g |
| Vláknina | 16,28 g |
| Cholesterol | 459 mg |
| Sodík | 3,29 g |
| Sůl | 8,12 g |
| Sacharidy | 27,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C. Mladé kohoutky omyjeme a osušíme. Zevnitř i zvenku osolíme a opepříme, a břišní dutiny naplníme připravenou nádivkou.
Krok 2: Příprava nádivky: Na pánvi opražíme anglickou slaninu téměř dokřupava. Přimícháme k ní pokrájené jarní cibulky a smažíme další 1 minutu. Poté přidáme houby a smažíme, dokud houby nepustí šťávu (zhruba 5 minut).
Krok 3: Vše zalijeme smetanou a přivedeme k varu. Vaříme, dokud směs nezhoustne. Odstavíme, ochutíme lisovaným česnekem, solí a pepřem. Necháme vychladit. Pak přimícháme k nakrájené a v mléce namočené housce. Přidáme drobně nakrájenou papriku a bylinky. Promícháme.
Krok 4: Rozdělíme směs mezi kuřátka a nadíváme je. Pomocí páratek zavřeme otvor a založíme křidélka za záda.
Krok 5: Položíme kuřátka na pekáč prsíčky nahoru a poklademe máslem. Pečeme je asi 45-50 minut, nebo až je kůže křupavá a z masa vytéká po zapíchnutí kovové jehly čirá šťáva. Kuřátka poléváme výpekem.
Krok 6: Coquelet s houbovou nádivkou podáváme s pečenými bramborami či bramborovým salátem.
Zveřejněno 8. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vDAL
Moje poznámka
Coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vDAL
Nejnovější recepty
Svatomartinské rohlíčky s ořechy podle Kamily Nývltové
Přidáno před 11 hodinami
Polévka z řapíkatého celeru
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí medailonky se slaninou, rajčaty a mozzarellou
Přidáno před 13 hodinami
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 18 hodinami
Gulášek z hlívy ústřičné
Přidáno před 18 hodinami
Pórková polévka
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťky na paprice - maďarský pacalpörkölt
magdalenka před 7 hodinami
Dršťky na paprice
magdalenka před 7 hodinami
Okurkový salát
magdalenka před 7 hodinami
Domácí nudle a flíčky
magdalenka před 7 hodinami
Česnečka se sýrem
magdalenka před 7 hodinami
Červená řepa v těstíčku
Endy2011 před 7 hodinami
Fazolová polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Tataráček
magdalenka před 7 hodinami
Beskydský bigos
magdalenka před 7 hodinami
Rychlé nudlové těsto
magdalenka před 7 hodinami
Tématické fráze:
coquelet,
peceny kohoutek,
kohoutek pečený,
coquelet recept,
mladý kohoutek,
kuře coquelet,
kohoutek recept,
coquelete,
kohoutek na houbách,
recept na mladého kohoutka,
coguelet,
mlady kohoutek recept,
kohoutek recepty,
recepty coquelet,
mladý kohoutek recepty,
recepty kohoutek,
jarní kuřátko s houbovou nádivkou,
kohoutek plneny houbami,
coqelet,
coquelet recepty
Suroviny:
máslo,
sůl,
pepř mletý,
slanina anglická,
cibulka jarní,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
houby lesní,
česnek,
estragon,
bazalka čerstvá,
petrželka,
smetana ke šlehání,
mléko,
veka
Komentáře (12)